Det var en familie med tre barn fra Os på vei til Norheimsund som reddet seg over i en forbipasserende hurtigbåt. Den 28 fots båten var totalt utbrent og gikk ned sent i går kveld.

Kolbjørn Lygre så røyken fra båten som gikk i ring fra hytten sin i Nordtveitgrend. Han varslet politiet umiddelbart. Politiet fikk meldingen cirka klokken 22.15.

— Etterpå kjørte jeg bort til Malkenes på Tysnes der de som var om bord ble tatt i land. De ga uttrykk for at det var med nød og neppe de hadde kommet seg over i den andre båten. Det var snakk om minutter før de hadde havnet i sjøen. Den andre båten kom bare tilfeldig forbi, sier Lygre.

Mannen om bord så at det kom røyk ut av maskinrommet. Da han åpnet luken, kom flammene mot ham. Da var det bare å få redningsvestene på ungene.

— Meldingen vi har fått fra lensmannsmannskapene i Tysnes er at de så båten gå opp i flammer fra land. Brannmannskapene fikk akkurat slukket brannen før båten gikk ned. Ingen kom til skade, opplyser operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

USKADD: Fem personer og en hund ble reddet ut fra den brennende båten.
MAGNAR HELVIK