Natt til tirsdag kom han kjørende i stor fart inn i et kryss litt nord for Leirvik på Stord. Han mistet kontrollen over bilen med tre passasjerer, og braste inn i en hage og skadet en veranda. Til alt hell ble ingen personer skadet.

Fredag gikk det galt igjen. Vel to kilometer sør for Dåfjorden fikk han skrens i en sving, og kjørte av veien. To jenter på seksten og sytten år var passasjerer. Begge skal ha fått mindre skader, mens bilføreren selv slapp fra begge uhellene uten skade. Han er mistenkt for råkjøring ved begge anledningene.

— Han må ha hatt en viss hastighet for å få firehjulsskrens i en svak kurve. Mannen er formelt siktet i og med at politiet har tatt beslag i førerkortet hans, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Statens vegvesen skal nå gjøre tekniske undersøkelser på ulykkesstedet, og 18-åringen må regne med å måtte møte til politiavhør.

— Det er nokså spesielt at han nettopp har fått førerkort, og så er innblandet i to ulykker på så kort tid. Da er det grunn for politiet å reagere. Atferden tyder på at han bør vente med å sette seg bak rattet igjen, sier Friberg.

Det skal ikke være mistanke om at 18-åringen har vært ruspåvirket i forbindelse med ulykkene.