— Det er folk som har ringt til oss som har stått siden halv fire og ventet på busser i sentrum, sier Marte Litlere, som har fått en rekke telefoner fra fortvilte busspassasjerer til trafikktelefonen 177.

Men det er ikke bare folk som vil ut av sentrum som venter. I Fana og på Birkelandsskiftet har det også hopet seg opp med folk, som ventet på bussen inn mot byen.

Dessuten har det vært store forsinkelser gjennom Fyllingsdalen, på linjene 9, 30, 31, 60 og 90. Det forteller trafikkleder Thor Kobbeltvedt i Gaia.

— Det har vært temmelig ille. Vi har brukt en time på å forsere Løvstakktunnelen, tre kvarter i Kanalveien, sier han.

Også i Fjøsangerveien og Storetveitvegen har det vært lange køer.

— Problemet er biler som seiler og står på tverre. Men det har vært så glatt enkelte plasser at selv busser har hatt vansker med å komme seg ut fra holdeplasser.

— Så folk bør vente med å prøve seg på bussen?

— Ja, utsette det til i morgen, he he. Nei, nå i 18-tiden begynner jeg å få meldinger om at ting begynner å komme i rute. Men det er lange linjer, men i åttetiden i kveld regner jeg med at det meste er i rute, sier han.

FORGJEVES: De som ventet på denne flybussen ventet forgjeves. Den havnet utenfor veien like ved Kokstadkrysset. MMS-FOTO: Tor Arne Fanghol