-Nå er vi endelig kommet ombord på fergen. Vi har ventet i nøyaktig to timer, forteller Tone Hartvedt. Hun er godt fornøyd med endelig å ha kommet seg videre, men synes ikke servicen til Tide er spesielt bra.

-Tide kan gjemme seg bak Statens vegvesen eller hva det måtte være. Uansett er én ferge altfor dårlig på denne tiden, sier hun.

-Og det går ikke an å sammenligne forholdene med hvordan det var for tyve år siden. Nå er vi i 2007, sier hun.

Politiet troppet opp

BT har mottatt flere telefoner fra irriterte bilister i fergekøen. Det er også rapportert om mye snik-kjøring. En del bilførere har kjørt opp på siden av køen og tatt retning mot Kinsarvik, for så å ha snudd og kjørt inn i køen derfra. Det gir et langt bedre utgangspunkt — og sinte medtrafikanter som resultat.

-Vi har forstått det slik at det var en del reaksjoner på snikingen. Men vi så ikke noe slikt. Det var en stund mange biler som kjørte forbi oss, men jeg vet jo ikke om de snek. Da vi kom frem så vi at politiet var til stede, så de har vel ordnet opp i dette, sier Hartvedt.

Bt.no får bekreftet fra politiet at en partrulje var på plass for å unngå denne typen snik-kjøring.

-Arrogant

— Arrogant av Tide å bare bruke én ferge på siste dag i vinterferien. Nå er det halvannen time å vente her, sier en irritert bergenskvinne på telefon fra fergekøen på Brimnes i 16-tiden.

— Det var akkurat det samme i fjor. Nå må de begynne å tenke litt. Vi blir himla forbanna av dette her. Slike køer skal ikke forekomme i 2007, sier kvinnen, som ikke ønsker navnet sitt på trykk.

-Jeg kan hilse og si at det er mange som er forbannet, sier hun.

94 biler

Det er fergen M/F «Etne» som frakter bilistene fra Brimnes til Bruravik i dag. Den fergen rommer ikke mer enn 94 biler.

Informasjonssjef i Tide, Arild Sondre Sekse, sier til bt.no at han har forståelse for at folk vil komme seg hjem raskest mulig.

-Det blir en del venting, dessverre. Fergestrekningen er en forlengelse av veien, og vi har våre avtaler med Statens vegvesen. Vi kan ikke sette inn ekstraferge, da vi må forholde oss til disse avtalene, sier Sekse.

-Det er klart at det aldri er kjekt å vente. Jeg tror likevel at vi i dag har mindre toleranse enn vi hadde før. Å vente i halvannen time tar ikke folk skade av. Før i tiden var det vanlig med fire-fem timers venting, minner Sekse om.

Krangling på kaien

Uansett fører ventingen til irritasjon blant dem som har vært på fjellet i vinterfereien. Sekse opplyser dessuten om at fergemannskapet har vært i kontakt med politiet for å be dem hindre sniking i fergekøene.

-Det finnes en mulighet til å snike i køen der ved Brimnes. Dem som oppdager snikingen blir forbannet, og det oppstår krangling på fergekaien. Men fergeselskapet har ikke myndighet til å sette fysiske sperringer i veien. Det må politiet gjøre. Men de hadde dessverre ikke kapasitet til dette i dag, forteller Sekse.

LANG VENTING: Vinterferien er over, og alle skal hjem. Det fører til lange køer ved Brimnes. Bilistene er sinte, da det kun er én ferge i drift (MMS-FOTO: Kristin Hartvedt)