13. og 14. mai må de to mennene møte i Fjordane tingrett, skriver Firda.

Det var ved 5-tiden om morgenen natt til søndag 3. juni i 2012 det tok det til å brenne i veggen til en av hyttene til Stryn camping i Nordfjord.

Ifølge tiltalen skal de to mennene ha antent papir som var lagt i en brukt engangsgrill, og satt grillen inntil sydveggen på hytten, hvor syv personer lå og sov.

«En eller flere av de syv personene som lå og sov i hytten kunne lett ha omkommet dersom brannen ikke var blitt oppdaget og varslet i tide», står det i tiltalen.

— Reddet av røykvarsleren

Line Bø, som er leder for Stryn camping, hadde akkurat kommet hjem fra jobb da hun ble oppringt og varslet om brannen. Det var stille og rolig på campingplassen da hun gikk av vakt, forteller hun.

— Det var røykvarsleren som reddet dem. En mann som var i hytten kom seg raskt ut og tømte et pulverapparat mot brannen, sier hun.

Brannvesenet kom raskt til og fikk kontroll på brannen på campingplassen med 24 hytter, som ligger midt i sentrum av Stryn.

Bø priser seg lykkelig for at ikke liv gikk tapt.

— Det er tragisk at noen gjør slike ting, sier hun.

- Et sjokk

De to tiltalte skal ha vært i Stryn i forbindelse med den årlige motorfestivalen i Stryn. Det var fullt belegg på campingplassen.

Bø forteller at de er fullbooket også for årets festival, som går av stabelen 6. juni i år.

— Men vi har blitt litt mer forsiktige med hvem vi tar inn nå, og ser folk litt an. Vi setter ikke pris på det som skjedde her, det var et sjokk for oss. Vi prøver alltid å være tilstede og passe på, sier hun.

BT har vært i kontakt med en av de tiltalte, som ikke ønsker å uttale seg i saken.

- FORSØK PÅ MORDBRANN: Det var i sydveggen på en av hyttene til Stryn camping brannen startet tidlig om morgenen 3. juni i 2012.
STRYN CAMPING