Ulykken skjedde på riksvei 15 ved Haus i Nordfjord 17. april i år. Både føreren og eieren av ulykkesbilen blir nå tiltalt og risikerer straff, skriver Fjordenes Tidende.

Statsadvokaten i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal har tatt ut tiltale mot begge.

Slitte dekk og høy fart

Politiets etterforskning viste at alle de fire dekkene på bilen var ulovlige og sterkt nedslitte. Politiet mener at de slitte dekkene, kombinert med at føreren holdt for høy fart i forhold til forholdene på stedet og i forhold til bilens tekniske stand, førte til ulykken.

Eieren blir også tiltalt, for at han lot føreren bruke bilen til tross for at den ikke var i forsvarlig stand, skriver Fjordenes Tidende.

Strafferammen er inntil 3 års fengsel.

De fire unge mennene kjørte fra Åheim i Vanylven mot Eid, på riksvei 15, da ulykken skjedde. I bygden Haus i Eid kommune mistet føreren kontrollen over bilen og kjørte inn i en bergnabb ved 15.15-tiden.

Skulle handle bensin

Formålet med turen var ifølge lensmann Vebjørn Moa at de skulle handle mat og bensin.

— Guttene kom fra datasamling i Åheimshallen og skulle til Bryggja for å handle seg mat. På veien har de fått høre at det skulle være billigere bensin å få kjøpt på Eid. Derfor la de omveien dit, sa lensmannen til bt.no.

En 17-åring og en 18-åring omkom. Begge de omkomne var fra Åheim og var elever ved Vanylven videregående skole i Syvde.

SLITTE DEKK: Politiets etterforskning har vist at bilens dekk var nedslitte, og at føreren holdt for høy fart. FOTO: Øystein Torheim