Disse bassengene har en fast vanntemperatur på 33-34 grader, og lett tilkomst for bevegelseshemmede.

Bergens Tidende skrev tidligere i denne uken at idrettsbygget ved tidligere Vestlandsheimen snart blir overtatt av Bergen fengsel. Dermed blir svømmebassenget der stengt og brukerne kastet på gaten. Nå blir også bassenget ved tidligere Nordåstunet stengt.

— Dette betyr at treningstilbudet for bevegelseshemmede i Bergen blir lik null. Det er ytterst beklagelig, sier Anne-Berit Kolås, nestleder i Norges Handikapforbund Sørvest.

— Våre medlemmer har hovedsakelig benyttet Vestlandsheimen og Nordåstunet. Noen få har sluppet til på Haukeland Universitetssykehus, men der har kapasiteten vært svært begrenset. Det blir garantert ikke bedre nå, sier hun.

Dermed blir mange bevegelseshemmede henvist til de kommunale svømmeanleggene der fasilitetene er dårligere. Der må de også bade sammen med andre besøkende.

Bassenget i Stemmemyren Idrettshall har høyere vanntemperatur enn vanlig, 31,5 grader, tirsdager og onsdager, og har heis til bruk for bevegelseshemmede. Vannet i Slåtthaughallen holder 30 grader, og har også heis. Dette bassenget er for tiden stengt for publikum, og ingen av disse to kommunale anleggene er fullt ut tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Private Vannkanten har et eget terapibasseng på 25 meter der vannet holder 33 grader.

— Vi har egen handikapgarderobe, og har en stol til disposisjon når handikappede personer skal uti og opp av vannet. Vår betjening er også behjelpelig med dette, sier daglig leder Mette Thormodsen.