Tilstanden skal være mest alvorlig for den 60 år gamle kvinnen. Hun ble fraktet til Bergen med ambulansehelikopter. Hennes 64 år gamle ektemann ble kjørt til Bergen med sykebil. Begge var ved bevissthet da de ble fraktet bort.

Totalt tre personer var involvert i ulykken: Det eldre ekteparet i en liten Peugeot og føreren av en lastebil med byggevarer. Lastebilsjåføren skal ha kommet fra ulykken uten fysiske skader.

Luftambulansen, flere ambulansebiler og en lokal lege rykket ut til Sletta på Radøy etter at det kom melding om en stygg trafikkulykke på riksvei 565.

Ulykken skjedde i en svak kurve i en 80-sone, men farten skal ikke ha vært høy, opplyser lensmannsbetjent Kurt Inge Hordvik ved Lindås og Meland lensmannskontor til bt.no.

Kollisjonen har ikke skjedd på et spesielt ulykkesutsatt sted.

— Vi fikk melding om ulykken klokken 12.50. En lastebil og en personbil krasjet 300 meter fra det gamle bossforbrenningsanlegget ved Sletta på Radøy, opplyser vaktsjef Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Akuttmottaket på Haukeland sykehus opplyste i ettermiddag, at begge to bare var lettere skadet og at tilstanden var stabil. Føreren av lastebilen ble ikke fysisk skadet. Veien ble stengt etter ulykken, men ble etter en times tid tid åpnet for mindre kjøretøy. Både personbilen og lastebilen måtte taues bort.

SMALT I LASTEBIL: Ekteparet i sekstiårene som kjørte denne bilen, kom utrolig nok fra smellen med lastebilen med bare lettere skader. Ulykken skjedde i regnvær på riksvei 565 nær Sletta på Radøy i formiddag. FOTO: TOR HØVIK
FOTO: TOR HØVIK