• En bil ble avskiltet og en fører anmeldt for å ha kjørt uten førerkort etter kontroll av 240 biler onsdag ettermiddag.

Flere hundre biler har blitt kontrollert i Bergensregionen i løpet av onsdagen. I kveld var det sentrumsområdet som sto for tur.

— En blir anmeldt

— Vi har kontrollert 125 biler på Møhlenpris. En del fikk muntlige pålegg om feil lysbruk og en bil ble avskiltet, sier Erik Gjesdal.

Operasjonslederen i Hordaland politidistrikt forteller at til sammen 240 biler ble kontrollert i løpet av kvelden.— I Lars Hilles gate var det stort sett det samme. 115 biler ble kontrollert, og flere fikk muntlige pålegg om lysbruk. I tillegg blir en fører anmeldt for å ha kjørt med ugyldig førerkort, sier Gjesdal.

Ifølge operasjonslederen kan man ikke utelukke at det blir flere kontroller utover kvelden.

Storoffensiv

Tidligere i dag gjennomførte Politiet og Statens vegvesen trafikkontroller i Åsane. Fra klokken ni til tolv stoppet de bilister ved Vågsbotn, og i ettermiddag stoppet de bilister på kontrollstedet på E39 Steinestøvegen på Hylkje.

— Sammen med politistudentene har vi kontrollert flere hundre bilister. Sjåførene er kontrollert for rus og for at de har de nødvendige dokumenter med seg. I tillegg er lys og dekk på bilene sjekket, fortalte politioverbetjent Terje Midttun i Utrykningspolitiet til bt.no.

Ingen av de kontrollerte bilistene ble mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand etter den kontrollen.