Klokken 04.07 i natt fikk politiet melding om et pågående innbrudd i Sparebanken Vest på Bjørkheim i Samnanger.

JAKTET BIL: Da denne Mercedesen ble observert ved Lagunen, kom politiet på sporet av de mistenkte.
Gerhard Flaaten
TATT HER: I en av båsene på dette solsenteret fant politiet de pågrepne.
Gerhard Flaaten

Politiet rykket ut, men innbruddstyvene var forsvunnet da de kom til stedet. De kjørte bort i en sølvfarget Mercedes med knust og teipet bakrute.— Antagelig kjørte de i retning Bergen, sa Terje Kvalvik, lensmann i Kvam og Samnanger.

Innbruddet ble fanget opp av et videokamera. Bildene var såpass gode at politiet fikk mistanke om hvem som sto bak.

Tatt på solarium

Ved 9-tiden ble den etterlyste bilen observert ved Lagunen, og politiet rykket ut med flere patruljer både fra sentrum, Bergen sør og Utrykningspolitiet.

POLITIAKSJON: Politiet rykket ut med patruljer både fra sentrum, Bergen sør og Utrykningspolitiet.
Gerhard Flaaten

— Klokken 09.20 pågrep vi en mann og en kvinne på et solarium ved Lagunen. Aksjonen gikk greit, og vi er svært takknemlige for at publikum tipset om bilen. Vi er avhengige av publikums hjelp, sier Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.De to pågrepne er en mann på 30 år fra Bergen og en fem år yngre kvinne. Rundt 8000 kroner i skillemynt forsvant fra banken. Politiet har tatt blodprøve av de to, fordi de mistenker dem for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

— Begge er godt kjent av politiet, sier Terje Kvalvik, lensmann i Kvam og Samnanger.

Politiførstebetjent Pål Inge Iversen var til stede under pågripelsen på Lagunen. Han bekrefter at de to befant seg i en av båsene i solsenteret da de ble pågrepet.

Mannen og kvinnen ble brakt til politistasjonen i sentrum og satt i fengslig forvaring. Operasjonsleder Wallestad bekrefter at de er mistenkte for å stå bak bankinnbruddet.

De vil trolig bli avhørt i løpet av dagen, opplyser han.

Minibanken trolig målet

I Samnanger er det omfattende skader etter innbruddet. Plank og isolasjon er fjernet på utsiden av bankbygget i nærheten av minibanken og nattsafen.

INNBRUDD: Rundt 8000 kroner i mynt ble stjålet fra bankfilialen i Samnanger.
Ronald Eliassen
ETTERFORSKER: Politiet gjorde tirsdag kriminaltekniske undersøkelser på åstedet.
Ronald Eliassen

— Det er fjernet en del isolasjon, og det ser ut som om minibanken har vært målet. Da dette ikke har lyktes, ser det ut som om inntrengerne har knust et vindu for å komme til minibanken innenfra, sier Lars Ove Breivik, informasjonssjef i Sparebanken Vest.

Mye rot

Det er et vindu ved siden av inngangsdøren som er knust. Muligens kom de seg inn denne veien.

Ved 09.30-tiden tirsdag er det fortsatt uvisst hva innbruddstyvene har fått med seg.

Inne i lokalene var krimteknikere fra Hordaland politidistrikt fortsatt i arbeid på det tidspunkt, og de fire bankansatte slapp ikke inn i lokalene.

Utenfra så det ut som om innbruddstyvene har tatt seg god tid. En PC lå veltet ned fra en pult, under en annen lå masse papir spredd utover. Nysted regner med at resten av arbeidsdagen går med til å rydde opp og skaffe oversikt over innbruddstyvenes herjinger.

STENGT: Banken holder stengt tirsdag, på grunn av store skader både på utsiden av og inne i bygningen.
Ronald Eliassen

Leter etter sporKrimteknikere fra Bergen kom tidlig til Samnanger for å sikre spor. Politiet hadde også en hundepatrulje i området.

Banken holder stengt tirsdag, ettersom det er forholdsvis store skader både på bygget utenfor og inne i lokalene.

— Vi har en person som går gjennom lokalene nå med politiet for å få oversikt over hva som eventuelt er borttatt, sier Lars Ove Breivik, informasjonssjef i Sparebanken Vest.

UNDERSØKER: Politiets krimteknikere i arbeid.
Ronald Eliassen