De to barna havnet til slutt på Møhlenpris. Der varslet en voksen mann politiet, etter han fant de to barna ruslende alene i området klokken 16.07.

— Barna klarte å komme seg på Bybanen og havnet i sentrum. Der gikk de av og vandret til Møhlenpris, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Ingen reagerte

Det er barnevernsvakten som har gitt politiet opplysningene, etter at de har hatt en rutinemessig samtale med foreldrene. Fra lekeplassen i Adolph Bergs vei på Landås til Møhlenpris er det drøyt fem kilometer.

Ifølge barnevernsvakten forsvant de under et ubevoktet øyeblikk.— Det var flere familiemedlemmer til stede. Da de oppdaget at barna var borte begynte de umiddelbart å lete, forteller Kolltveit.

Han bemerker seg at ingen reagerte på at de to barna var alene på Bybanen.

— Det er ikke bra at de har vært alene på banen og at det faktisk lar seg gjennomføre. Hvis det er slik at flere har sett dem, må folk være flinke og kontakte oss. Dette er en situasjon hvor de for kan forsvinne på andre måter, forteller operasjonsleder Kolltveit.

Tok halvannen time

Etter at politiet plukket opp barna på Møhlenpris, gikk det omtrent en halvannen time før foreldrene kontaktet politiet.

De var da på vei for å møte barnevernstjenesten for å hente barna.

— De har trolig kommet vekk fra foreldrene sine. Barna er veldig små til å gå rundt alene, sa Kolltveit bt.no rundt klokken 17.20.

Han vet ikke noe om bakgrunnen for at barna var alene.

— Det er på grunn av barnas alder at barnevernstjenesten er kontaktet. Det er et rutinemessig forhold, sier Kolltveit.

Fant ingen

Da politipatruljen kjørte rundt i området etter at barna ble lokaliserte, var det var ingen som tok kontakt og meldte dem savnet.

— Politiet så ingen foreldre i området. Vi vet foreløpig ikke hvem barna er.

De to barna er en gutt og en jente av utenlandsk opprinnelse. De skal være tre og fire år gamle.

De blir foreløpig tatt hånd om av Barnevernstjenesten.