Politiet fikk melding om trafikkulykken i Harald Skjolds veg i Fana via AMK klokken 09.14. Ambulanse kom først til stedet.

— To unge gutter på henholdsvis 13 og 14 år er påkjørt og skadet i beina. De er tatt hånd om av helsepersonell. Den ene er fraktet til Haukeland mens den andre er kjørt til legevakten, sier Lars Geitle, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til BT klokken 09.27.

NESTEN UTFOR: Bilen var nær ved å havne utfor veien i en elv etter påkjørselen.
ODD E. NERBØ

Var ute med klassenDe to guttene er begge elever ved Steinerskolen, som ligger i Harald Skjolds veg. Daglig leder Ørjan Risan forteller at de var ute med klassen på aktivitet da ulykken skjedde.

— Dette skjedde i skoletiden med lærer til stede. Ingen medelever skal ha vært vitne til påkjørselen. Ulykken preger selvsagt skoledagen, men vi gjennomfører dagen slik den var planlagt og tar de nødvendige hensyn, sier Risan.

Han opplyser at foreldre til samtlige elever i klassen der de to går, er varslet.

— Vi varsler også foreldre til alle elevene ved skolen, men det har vi ennå ikke rukket over.

Risan sier at veien er forholdsvis oversiktlig. Det er 30-sone på ulykkesstedet.

Fører meldte fra

Bilen som kjørte på guttene havnet utfor veien og stanset delvis inn i en bro, på kanten av en høy mur. Kun tilfeldigheter sørget for at den ikke havnet ned i elven som går under veien.

Bergingsbil ble tilkalt for å frakte bort bilen.

— Det er en kvinne i 40-årene som kjørte bilen. Hun var oppskaket, men fysisk uskadd. Det var også hun som meldte fra om ulykken, sier Geitle.

Operasjonslederen forteller at kvinnens førerkort er beslaglagt. Politiet har ikke mistanke om at hun var påvirket da ulykken skjedde.