Begge skiløperne ble fløyet til Haukeland Universitetssykehus. Den ene hadde knusningsskader i brystet. Den 45 år gamle mannen skal ha kollidert med et tre.

Den andre skiløperen, en 16 år gammel gutt, ble lettere skadd. Det opplyser operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt til BT. Ved Haukeland Universitetssykehus fikk bt.no i 22.15-tiden fredag opplyst at 16-åringen var lettere skadet, stabil og innlagt på intensivavdelingen. 45-åringen var alvorlig skadet, ustabil og skulle opereres.

Trodde det var snøskred

Den første meldingen til politiet gikk ut på at det hadde gått et snøskred i Odda, men etter en times tid ble dette tilbakevist.

— Vi fikk melding klokken 17.35 og sendte et Sea King-redningshelikopter til stedet. Om bord var fire personer fra redningsgruppen og en lavinehund, opplyste Birgit Sildnes, pressetalskvinne ved Hovedredningssentralen på Sola til bt.no.

Også Luftambulansen ble sendt til stedet.

— En lavinehund ble sendt til området med Luftambulansen. To andre lavinehunder ble satt i beredskap. Det sa beredskapsansvarlig Claus Røynesdal i Norske redningshunder avdeling Hordaland.

- Skredutsatt område

— Klokken 18.35 kom beskjeden om at dette ikke var et snøskred likevel. Begge helikopterne var da kommet til stedet. Politiet tok da kontakt med personen som hadde meldt fra om skredet, og fikk vite at det var to skiløpere som var skadet. Men det kunne se ut som et skred, og ulykken skjedde i et skredutsatt område. Vi må reagere ut fra verste fall-teorien, sier Lyssand.