Den 92 år gamle mannen fikk en stygg smell i ansiktet og hånden. Forslått og blodig gikk han selv til ambulansen. Kvinnen ble kjørt bort på båre.

Blødde fra hodet

— Jeg hadde vært og handlet på Lerøy, da jeg hørte et fryktelig hyl og et fæla rabalder. Jeg sprang til og fikk tatt imot dem da de kom nedover rulletrappen. Kvinnen sto omtrent midt i trappen da hun falt bakover og rev med seg mannen i fallet. Kvinnen blødde fra hodet, og mannen var skadet i hånden, forteller øyenvitne og hjelper Nils Carlsen til bt.no.

Bratt rulletrapp

Ulykken skjedde i den bratte rulletrappen som går opp fra Lerøy mat i kjelleretasjen i Galleriet.

— Vi var flere som la press for å stoppe blodet fra sårene, tok pulsen og snakket med de skadde til ambulansefolkene kom, forteller Carlsen. Selv forlot han ulykkesstedet med blodig dressjakke, for å feire sin kones bursdag. To ambulanser kom raskt til stede og fikk kjørt de skadde til sykehus. Ansatte på Galleriet gikk i gang med å vaske de blodige rulletrappene.

— Politiet er ikke kontaktet i forbindelse med ulykken, opplyser vaktsjef Øystein Jarland ved Hordaland Politidistrikt til bt.no.

Kuttskader

Den 92 år gamle mannen ble sydd og behandlet for kuttskader i hånd og ansikt her på Legevakten. Han blir trolig sendt hjem i løpet av dagen. Den 79 år gamle kvinnen er sendt til sykehus, opplyser legevaktsjef Frank van Betten til bt.no

Aldersgrense i rulletrappen?

Det har vært flere rulletrappulykker i det siste. Barn og eldre er oftest rammet.

På Åsane senter var det den 6. november en tilsvarende ulykke der en 97 år gammel mann falt bakover i en rulletrapp og tok med seg sin 89 år gamle kone i fallet. I begge tilfeller var det bratte rulletrapper på vei oppover.

Det er grunn til å stille spørsmål om rulletrappene er for bratte og rekkverkene for glatte for eldre mennesker.

Les mer om de andre ulykkene i lenkene til høyre.