EIR STEGANE og PÅL ENGESÆTHER

— Hun er kraftig forslått, og har fått seg en skrekkopplevelse. Nå er hun veldig skeptisk og sier at hun ikke vil gå i rulletrapper igjen, sier Sigrid Eliassens datter Gerd Haugsvær.

Det var i 13-tiden i går at Eliassen var på vei opp fra kjelleretasjen på kjøpesenteret Galleriet. Et stykke opp i rulletrappen mistet hun balansen, og ramlet nedover. I fallet dro hun med seg 92-åringen Lars Berge.

— Det så ut som om hun fikk et illebefinnende. Plutselig grep hun etter rekkverket, og så ramlet hun. Jeg sto like bak, og vi tumlet nedover begge to. Vi fikk oss en god klask, men det gikk verst ut over damen, sier Berge.

Sydde 25 sting

Han klarte selv å gå til i ambulansen, og dro hjem etter å ha sydd 25 sting i den ene hånden på Legevakten. I tillegg fikk han skrubbsår både på leggen og i hodet.

Sigrid Eliassen var til undersøkelse på Haukeland universitetssykehus i går kveld for å se om hun kunne ha fått et slag da hun falt.

— Hun var borte et øyeblikk, men det er mulig det ble slik etter at hodet traff gulvet. Hun har et kutt i hodet som hun har blødd en del fra. Når vi spør henne om detaljer, så husker hun dem. Og legen sa at hun ikke hadde hatt noe illebefinnende, sier datteren.

Berge har ikke tatt skrekken av opplevelsen, og mener Galleriet er uten skyld i det som skjedde.

— Denne ulykken hadde ikke med rulletrappen å gjøre. Damen kunne like gjerne ha falt i en vanlig trapp. Det var et hendelig uhell, sier Berge.

De to uheldige er begge takknemlige for den hjelpen de fikk etter uhellet.

— Vi var flere som la press for å stoppe blodet fra sårene, tok pulsen og snakket med de skadde til ambulansefolkene kom, forteller Nils Carlsen, som var vitne til ulykken.

Farlig i rulletrapper

Senterleder for Galleriet, Geir Kaland, synes hendelsen er beklagelig, og sier at ikke alle bør bruke rulletrapper.

— Det er en viss fare med å ferdes i rulletrapper. Hvis man får et illebefinnende eller ikke følger instruksene, så kan det skje ulykker. Eldre er utsatt, og foreldre med barn av det litt urolige slaget bør også være ekstra påpasselige, sier Kaland.

Han snakket med både Eliassen og Berge i går for å sikre seg at de ikke har fått alvorlige skader, og har lovet å dekke alle utgifter i forbindelse med ulykken.

— Noen har påpekt at enkelte av rulletrappene er bratte. Er det er problem?

— Nei, det som skjedde her har ikke noe med vinkelen på trappen å gjøre. Dessuten er den godkjent, sier Kaland.

Det har vært flere rulletrappulykker i det siste. Barn og eldre er oftest rammet.

På Åsane senter var det den 6. november en tilsvarende ulykke der en 97 år gammel mann falt bakover i en rulletrapp og tok med seg sin 89 år gamle kone i fallet. I begge tilfeller var det bratte rulletrapper på vei oppover.

KRAFTIG FORSLÅTT: Det så dramatisk ut da Sigrid Eliassen ramlet flere meter i en av rulletrappene på Galleriet i går. To ambulanser kom raskt til stedet for å ta seg av den 79 år gamle damen og en 92-åring som hun tok med seg i fallet.