Flammene sto ut av en leilighet i husets 3. etasje, da de første brannfolkene ankom brannstedet. Brannen ble meldt klokken 03.39, og brannvesenet rykket ut med i alt 18 mann fra Hovedbrannstasjonen og Sandviken brannstasjon.

Det var tre personer i huset, som også har tre leiligheter. Alle hadde kommet seg ut ved egen hjelp før brannvesenet var på plass. Brannfolkene klarte å begrense ilden til leiligheten i 3. etasje. Men denne ble sammen med loftet fullstendig utbrent, sier utrykningssjef Knut Skare ved Bergen Brannvesen til bt.no.

Brannmann skadet

Den ene skadede, var en brannmann, som fikk brannskader i det ene håndleddet under slukningsarbeidet. Den andre er mannen som bor i leiligheten brannen startet i. Han pådrog seg røyk— og lettere brannskader. Begge ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus, men ingen av dem er alvorlig skadet.

Brannårsaken var i morgentimene i dag fortsatt ukjent. Ifølge utrykningssjef Skare begrenset brannen seg til den ene leiligheten i husets tre etasje.

Da brannvesenet kom til stedet, var det full fyr i leiligheten. Det var også kraftig røykutvikling. På grunn av denne valgte politi- og brannvesen å evakuere en rekke beboere i de nærmeste nabohusene. Men disse fikk flytte inn igjen etter kort tid, sier vaktsjef Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt.

Begrenset skadene

Konsul Børs gate 20 B er en frittstående treetasjes murbygning, men ligger i tilknytning til et større eldre boligkompleks på Møhlenpris.

— Vi valgte å gå forsiktig frem under slukningsarbeidet, Det ble brukt lite vann. Dermed klarte vi også å unngå at de to andre leilighetene i huset ble påført omfattende vann- og røykskader. Vi er derfor godt fornøyd med måten slukningsarbeidet ble gjennomført på, sier Skare.

Brannfolkene angrep flammene både innvendig i huset og fra en snorkelbil fra utsiden. Brannen var under kontroll klokken 04.05, og ble meldt slukket etter vel en time.

UTBRENT: En leilighet ble fullstendig utbrent under brannen i Konsul Børsgate i natt.
Foto: Jan M. Lillebø