— Ulykken skjedde mellom Garen og Maurset på riksvei 7. Vi fikk melding klokken 08.38, opplyser operasjonsleder Nils Drange ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Politiet rykket ut fra Odda og Ullensvang. Det tok dem nesten tre kvarter å nå frem til ulykkesstedet. Bonde Leidulf Garen bor like ved ulykkesstedet var like ved da ulykken skjedde. Han tok seg av trafikkdirigeringen i påvente av at politiet skulle dukke opp.

Kraftig forslått

Far og datter var på vei over Hardangervidda da de krasjet i fjellveggen. Etter det bt.no forstår skal datteren blitt kraftige forslått og klagde over smerter i kroppen. Faren var blodig i ansiktet, men det skal trolig bare være snakk om småkutt.

— Begge ble tatt hånd om av mannen i bilen bak. Etter hvert kom også ambulansen til ulykkesstedet, opplyser BT-journalist Ingelill Hatland, som tilfeldigvis kom til stedet like etter ulykken. Ambulansen kom frem 20 minutter etter ulykken. Et ambulansehelikopter ble ifølge operasjonsleder Drange sendt fra Haugesund, men snudde da det viste seg at skadene ikke var livstruende.

Både far og datter ble fraktet vekk med ambulansen.

Krasjet flyttelasset

Ifølge Leidulf Garen var tilhengeren fullastet med noe som kunne virke som et flyttelass. Også bagasjerommet på stasjonsvognen var fullastet.

Hengerfestet på den store leietilhengeren ble kjørt inn i bilen endte i en nittigraders vinkel. Bilen fikk store skader.

SKADD: To personer kom til skade i bilulykken. FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN
FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN