En mann ble sittende fastklemt da et vogntog fikk sleng på hengeren, som kom over i motgående kjørefelt og traff en bil på E39 i Sogn og Fjordane søndag ettermiddag.

Ulykken skjedde i Movika, øst for Førde, og ble meldt klokken 16.50 søndag.

Geir Giil kom kjørende rett bak bilen som ble truffet av vogntogets henger. Han sier til NRK at han var sikker på at hengeren ville ta med seg begge bilene da den kom mot dem.

— Han hadde store smerter

— Jeg kan ikke sette ord på nøyaktig hva jeg tenkte da jeg så hengeren komme, men jeg var sikker på at det kom til å bli stygt, seier Giil til NRK.

Han forteller at det så ganske ille ut da de kom frem til bilen som var knust.

— Føreren var bevisst, men hadde så store smerter at det var vanskelig å snakke med ham. Jeg er fortsatt skjelven, sier Giil til NRK.

Ulykken førte umiddelbart til full stopp på E39, hovedveien mellom Bergen og Ålesund. Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut.

— Et vogntog har fått sleng på hengeren og truffet en personbil. Føreren, det skal være en mann, satt fastklemt, sa operasjonsleder Kjetil Avsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt ved 17.30-tiden søndag.

To personer skadet

Avsnes sier at det skal ha vært fire personer totalt i personbilen, også barn. Det var glatt på veien da ulykken skjedde. Føreren av personbilen skal ha vært bevisst da han ble kjørt til sykehus.

AMK-sentralen ved Helse Førde opplyste i går at en 47 år gammel mann fikk moderate skader i ulykken, mens en 52 år gammel kvinne fikk lettere skader. Tre andre fikk legesjekk da de kom til sykehuset.

Føreren av vogntoget skal ha kommet uskadd fra ulykken.

E39 var stengt i begge retninger i en drøy time, og ble åpnet igjen i 18-tiden søndag.