— Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet to personer og siktet dem for grovt tyveri. Vi vil fremstille dem for varetektsfengsling i dag, sier politioverbetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor til BT.

De to som er pågrepet er 18 og 19 år gamle. Begge er gamle kjenninger av politiet, hovedsakelig for vinningskriminalitet.

Det var tirsdag i forrige uke at fire kilo dynamitt og TNT ble stjålet fra Dyno Nobels lager på Tennebekk. Sprengstoffet er livsfarlig i feile hender, og har kraftig nok i seg til å blåse et hus til pinneved.

Politiet vil ikke si hvordan de kom på sporet av de to mennene, eller om noe av dynamitten som ble stjålet er kommet til rette. Men det skal ha blitt gjort interessante funn da politiet gikk til ransakelse på flere adresser i går. Politiet tror at det kan være flere personer involvert, og etterforsket i går kveld saken for fullt.

— Tror dere dynamitten ble stjålet med den hensikt å bruke den i en kriminell handling?

— Det kan vi ikke si noe om nå. Det er et av spørsmålene vi ønsker å finne svar på, sier Salvesen.

De to som er siktet var i går ikke avhørt av politiet.

Uken før tyveriet fra Tennebekk-anlegget ble det stjålet dynamitt fra to steder i Fana. Så langt er det ikke noe som tyder på at det er en sammenheng mellom sakene.