29. januar ble det midlertidige hovedpostkontoret i Bergen ranet av en 38 år gammel mann, som hevdet å være bevæpnet. «Revolveren» han skjulte i jakkelommen, viste seg å være pekefingeren hans. Mannen ble samme dag pågrepet og fremstilt for fengsling. Store deler av ransutbyttet ble funnet da mannen ble pågrepet.

— Bergen har vært veldig skånet for postran de siste årene. Det siste ranet før de to i år, skjedde i Dreggen i år 2000, sier pressetalskvinne Line Fredriksen i Posten Norge til BT.

Da kom en svært beruset mann inn i lokalet med en dametruse trukket over hodet. Han greide å true til seg et mindre pengebeløp. Problemet var bare at på lappen han levert i skranken sto også navnet på hans samboer. Dermed ble jobben enkel for politiet.

Ifølge Posten har de satt i verk en rekke tiltak for å få ned tallet på ran. I 1992 ble hele 57 postkontor utsatt for ran. Ti år senere var tallet redusert til seks. Ifølge Fredriksen er det spesielt videoovervåking som har æren for at ranstallene har gått så kraftig ned.