ESPEN TJERSLAND

LEIF GULLSTEIN

De to mennene, på henholdsvis 35 og 41 år, stod og jobbet på terrassen foran rekkehuset i Haukelandsbrotet i Åsane da lynet slo ned.

Lynet skal ifølge politiet ha truffet verktøyet som den 41-årige mannen jobbet med.

Lynet var så kraftig at mannen ble blåst utfor terrassen, men landet heldigvis bare en meter lengre nedi hagen.

Røyklukt

— Vi merket røyklukt og så flammene fra brannen. Utenfor møtte vi flere av naboene. Noen sjekket at de andre leilighetene i det brennende huset hadde blitt varslet, sier nabo Inge Birkeland til bt.no

— Etterpå var vi opptatt av finne ut hvor barna våre var. Heldigvis var det ingen som manglet. Naboene venter nå på å gå inn i husene sine igjen, men mange er usikre på om de kan overnatte der, opplyser Birkeland.

De to mennene skal ha vært ved bevissthet da ambulansepersonell kom til stedet, men 41åringen klaget over smerter i hodet. Begge skal også ha følt seg nummen i kroppen etter den kraftige smellen.

41-åringen, som trolig ble hardest rammet, ble sendt til Haraldsplass Diakonale Sjukehus. Tilstanden hans er lettere og stabil.

35-åringen ble fraktet til Haukeland Universitetssjukehus. Tilstanden var lettere og stabil ved 21-tiden i kveld.

Brannen slukket

— Brannen ble slukket klokken 20.53 i kveld, og brannvesenet er nå i gang med etterslukking, opplyser operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Det var fire leiligheter i rekkehuset i Haukedalsbrotet. Den ene leiligheten, som ligger på enden av huset, skal være totalskadet av brannen.

De 19 personene som nå er evakuert, har søkt ly hos naboer i området.

— Det kan være mulig for dem å flytte tilbake til leilighetene i løpet av kvelden. Men det vil vi vurdere når etterslukkingsarbeidet er fullført, sier Johannessen.