Det var den 22 år gamle Tore Gaard fra Haugesund som omkom i jaktulykken i Masfjorden lørdag, melder Hordaland politidistrikt.

I går kveld ble to medlemmer i jaktlaget siktet for uaktsomt drap, men det er foreløpig uklart hvem av dem som avfyrte det fatale skuddet.

Begge to har nemlig skutt med våpenet sitt på det aktuelle tidspunktet. Ett av skuddene traff 22-åringen i brystet.

— I en så alvorlig sak er det ren rutine å innhente blodprøve, selv om vi ikke har noen indikasjoner på at de siktede har vært beruset. Det betyr også at statusen endres fra mistenkt til siktet for de to, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt.

To er siktet

Seks medlemmer i jaktlaget er blitt avhørt i Bergen i løpet av ettermiddagen.

— Foreløpig siktelse gjelder uaktsomt drap, sier advokat Marius Wesenberg, som representerer den ene av de to siktede.

Wesenberg var på vei til politikammeret da bt.no snakket med ham.

Politistudent er siktet

Ifølge politiadvokat Eide sier at det så langt er detaljer rundt hendelsesforløpet som er uklart for politiet.

— Det er to personer som kan ha avfyrt skuddet. Avhørene er ennå ikke skrevet ut, så det er foreløpig ikke klart om alle har forklart seg likt, sier Eide.

De siktede er venner, og er begge menn i begynnelsen av tyveårene. Det er foreløpig ukjent for bt.no hvor personene kommer fra.

Den ene av de to siktede er student ved Politihøgskolen. Han er i praksis ved Nordhordland lensmannsdistrikt, og etterforskningen ble derfor rutinemessig overført til Bergen sentrum politistasjon.

Slipper varetekt

Meldingen om ulykken skal ha kommet til AMK umiddelbart etter at ulykken skjedde.

— Det er gjort mye arbeid med krimtekniske undersøkelser på stedet. Ikke alt materialet er klart ennå, sier Eide.

— Skuddet ble avfyrt med jaktvåpen, men det er uklart hvilken type. De siktede er avhørt og dimittert av politiet, sier politiadvokaten.

Jaktlag på syv personer

De pårørende av omkomne Tore Gaard ble varslet lørdag kveld, og har fått tilbud om krisehjelp av Haugesund kommunes kriseteam.

Den omkomne var med i et jaktlag på syv personer ved Mjanger innerst i Fensfjordenda han ble truffet og drept av et skudd.

De fleste i jaktlaget er i begynnelsen av 20-årene.

Forsøkte å redde jaktkamerat

Politet fikk melding om ulykken like etter klokken 18.30 lørdag kveld. Luftambulansen kom fram til ulykkesstedet rundt klokken 19.

Jaktkameratene satte i gang livreddende førstehjelp, men de lyktes ikke med å få liv i jegeren. Klokken 19.38 ble han erklært død av legen i luftambulansen.