Politiet fikk melding om brannen like før klokken 05 søndag morgen. Vognen var utstyrt med et såkalt spikertelt, og sto på en campingplass i Tysnes kommune.

– Dette er en tragedie, sier lensmann i Fusa og Tysnes, Lorentz Lunde.

Saken fortsetter under videoen.

Fra Samnanger

– Vi er blitt varslet at to personer som er funnet omkommet etter en brann i en campingvogn på Tysnes mest sannsynlig er fra Samnanger, sier ordfører i Samnanger kommune, Marit Aksnes Aase.

– Dette er en liten kommune, og vi er i sjokk. Det er katastrofalt og tragisk med en sånn brann, og det er mange som kjenner de omkomne.

Kommunen er en av de minste i Hordaland, med rundt 2400 innbyggere.

– Kommunens kriseteam har vært i arbeid i hele dag og i møte med pårørende, men noe mer kan jeg ikke si før politiet har offisielt har bekreftet hvem som er omkommet og navnene deres, sier Aksnes Aase.

Søndag kveld ble det arrangert en samling i Samnanger. Ordføreren kan ikke opplyse enda om hva som skjer fremover.

Våknet av voldsom uling

Campinggjest Trond Nilsen fra Bergen forteller til bt.no at han våknet av en voldsom uling fra branninfernoet i natt.

– Jeg løp ned til campingvognen som da sto i full fyr, forteller Nilsen.

Tidligere på dagen hadde han sett lys i vognen. – Jeg visste at det var folk der, og antok der verste.

Sammen med noen andre campinggjester hjalp han til med slokningsarbeidet. Campingvognen var overtent da brannmannskapene kom til stedet.

Nå er Nilsen på vei hjem til Søreide med familien.

– Vi orket ikke være der lenger. Dette er forferdelig trist, sier han.

– En tragedie

– Etter en tid fikk vi mistanke om at det var folk i vognen, og etter at brannen var slukket fant vi to omkomne personer. Vi har ikke en sikker bekreftelse på hvem de to er, men vi antar at det er personer som har tilknytning til vognen og har varslet deres pårørende, opplyser operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Også kriseledelsen i Tysnes kommune, og kommunen der de to har tilhørighet er varslet. De antatt omkomne skal være bosatt i Samnanger.

– Brannen gjør sterkt inntrykk her på Tysnes, men det er ingenting i forhold til den tragedien det er for folk i kommunen de omkomne kommer fra, sier Lorentz Lunde.

Krimteknikere fra Hordaland politidistrikt undersøker nå brannstedet for å finne spor og årsaken til brannen. Det skal ha vært rundt 40 campingvogner på Gripne Camping natt til søndag, men kun folk i fire av vognene.

– De omkomne vil bli fraktet til Gades Institutt for videre identifikasjon, sier operasjonslederen.

TRAGEDIE: - Brannen gjør sterkt inntrykk her på Tysnes, sier lensmann Lorentz Lunde. MMSFOTO: LENA VERMEDAL