En mann og en kvinne ble pågrepet litt over klokken 15 tirsdag. De to var med i en grønn BMW, som ble ettersøkt etter en person skal ha blitt truet med en våpenlignende gjenstand

— Vi fikk melding om fire rusede personer i en bil. En av disse skal ha truet en person med en våpenlignende gjenstand, sier Erik Gjesdal, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Etter det BT forstår skal en person ha fått en våpenliknende gjenstand holdt mot brystet.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 13.46. Trolig var det tre og ikke fire i bilen.

Gjerningsmann på frifot

I 22-tiden i tirsdag kveld leter politiet fremdeles etter en tredje person som skal ha vært med i bilen. Det skal ha vært denne personen som stod for trusselen.

— Har ikke funne han , men vi har nå en navngitt person som vi er på let etter, sieroperasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt.

— De to vi har brakt inn var til stede, men den som foretok trusselen var han vi ikke har hånd om ennå. I alle fall etter det vi vet nå, sier hun.

Ifølge Myrtvedt skal denne personen ha gått ut av bilen og truet en person. Politiet er ikke sikker på hvilket våpenliknende gjenstand som ble brukt under trusselen, men de har funnet en softgun i bilen til de tre.

— Vi ser veldig alvorlig på dette fordi det er et våpen som er brukt til å true en annen person, sier Myrtveit.

Den innbrakte kvinnen ble løslatt tirsdag kveld, mens mannen blir sittende i varetekt.

— Han sitter egentlig for andre forhold. Han har en betinget dom, og sitter fordi han har brutt vilkårene for prøvetid, sier Katharina Fenc Nesse, jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt.

Biljakt i byen

Tidligere på dagen tirsdag lette væpnet politi lette etter en grønn BMW som hadde kjørt fra Conrad Mohrs vei på Minde og i retning sentrum.

Flere sivile politibiler tok i løpet av politijakten oppstilling på Danmarks plass for om mulig å få stanset den aktuelle bilen.

Ferden gikk deretter videre mot Nygårdsparken. Politiet fant den aktuelle bilen i nærheten av parken.

FANT VÅPEN: Politiet jaktet på denne bilen etter at en person skal ha blitt truet med våpenlignende gjenstand.
BJØRN ERIK LARSEN