– Ting kan tyde på at 54-åringen stakk i nødverge, sier etterforskningsleder Geir Duesund.

Episoden skjedde like utenfor et leilighetskompleks på Nesttun i 03.30-tiden i natt. 54-åringen hadde vært i kontakt med politiet fordi han ble plaget av tre ungdommer som hadde vært på besøk hos ham. 18-åringen var en av disse tre.

— Det som vi vet har skjedd, er at 54-åringen har stukket 18-åringen i armen med en lommekniv. De to snakket sammen etter hendelsen og tilkalte ambulanse. 18-åringen fikk bare lettere skader og ble behandlet på legevakten, forteller etterforskningsleder Geir Duesund ved Fana politistasjon.

54-åringen kastet fra seg kniven i et skogholt, men våpenet ble raskt funnet av en politihund.

Både 54-åringen og 18-åringen måtte tilbringe natten i politiets arrest.

Begge to sitter torsdag morgen i avhør. Politiet vurderer å fremstille 18-åringen for varetektsfengsling. Årsaken er at han mistenkes for å ha provosert frem angrepet.

— Vi har indikasjoner på at 18-åringen har gjort et utfall mot 54-åringen like før hendelsen. Det skal også ha vært press eller trusler inne i bildet. Dermed kan knivstikkingen ha skjedd i selvforsvar, sier Duesund.

Etter det BT kjenner til, er det velkjent i området at 54-åringen ofte har fått ungdommer på besøk hjem til seg, og at de skal flere ganger ha presset ham for penger.

18-åringen, som ble stukket, er nettopp løslatt fra fengsel etter å ha sonet en dom for vinningsforbrytelser.