PAAL KVAMME

PÅL ANDREAS MÆLAND

JON TUFTO

Havariet sørvest på øyen Ytre Sula i Sognesjøen ble meldt klokken 21.54. En mann i 70-årene som hadde vært om bord i fritidsbåten, skal ha blitt kastet i sjøen da den gikk på land på Straumen ved Kolgrov. Han ble funnet like etter havariet, sterkt nedkjølt og lettere skadd.

Mens redningsmannskapene tok hånd om mannen, drev den skadde båten stadig lenger bort fra havaristedet. Én mann var fortsatt om bord.

En større leteaksjon ble satt i verk, og ved 23-tiden ble båten funnet ved Nautøy, om lag 25 kilometer fra havaristedet.

— Mannen som hadde blitt igjen om bord, hadde klart å ta seg i land på øyen. Han var nedkjølt og lettere skadd da han ble funnet, sier redningsleder Tor Eivind Moss ved Hovedredningssentralen på Sola.

Førstemann som ble funnet, ble fraktet med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus. Han har bruddskader, og er innlagt til operasjon. Skadene betegnes ikke som alvorlige.

Den andre mannen, som skal være i 50-årene, ble fløyet til Førde sentralsjukehus.

Store mannskaper deltok i redningsaksjonen onsdag kveld.

— To helikoptre, redningsskøyte, ambulansebåt, Kystvakten og to småbåter var med. I tillegg deltok dykkere, lensmannen, Florø radio og lokale frivillige, sier redningsleder Moss.

Politiet har mistanke om promillekjøring.

— Vi har bedt om blodprøve fra begge to fordi det er uklart hvem som egentlig kjørte båten, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til NTB.