De to omkomne var sammen med sine ektefeller på vei fra Kjølsdalen i Eid kommune til Totland i Vågsøy kommune. Ulykken skjedde på østsiden av Vindfylletunnelen på riksvei 15 i Nordfjord, rundt midtveis mellom Eid og Måløy.

— De foreløpige undersøkelsene tyder på at bilen skar over i motsatt kjørebane. Det var vintervær og glatt veibane da ulykken skjedde, sier lensmann i Eid, Webjørn Moa.

Den omkomne mannen (77) var fører av bilen. Hans 67 år gamle kone satt i baksetet. Hun slapp fra ulykken med moderate skader, og ble i kveld operert ved Førde sentralsjukehus.

Den omkomne kvinnen (78) satt også i bilens forsete. Hennes ektemann (97) satt i baksetet. Også han ble operert, og tilstanden beskrives som alvorlig, men stabil.

En 46 år gammel mann var alene i den andre ulykkesbilen. Han slapp fra ulykken med lettere skader.

Sorg i liten bygd

Folk i den lille bygden Kjølsdalen sørger, etter ulykken som kostet to sambygdinger livet.

— Kjølsdalen er en liten bygd, alle kjenner alle. De fire eldre var aktive medlemmer av menigheten. Nå er det vår oppgave å støtte de pårørende i sorgen, sier sokneprest i Eid, Rolf Schanke Eikum.

I kveld ble det holdt et åpent møte i Kjølsdalen kirke.

— Folk har behov for å komme sammen og snakke om det som har skjedd. Hele bygden er rystet, og et slikt møte er en måte å bearbeide følelsene på, sier Schanke.

Erfaren sjåfør

Ulykken skjedde rundt 50 meter fra tunnelmunningen på østsiden for Vindfylletunnelen.

Mannen som førte bilen skal ha vært en erfaren sjåfør, med førerkort og alle papirer i orden. Det er tofelts vei med en relativt slakk sving der ulykken skjedde.

Ifølge vitner ble bilen med de omkomne fullstendig knust i kollisjonen. Veien ble stengt av i tre timer etter ulykken.