To menn er funnet omkommet ved Markskilfossen på Gulfjellet, bekrefter operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt overfor bt.no.

— Brannmannskapene har hentet de to personene opp av et juv, og venter på assistanse fra en fjellgruppe for den videre veien opp, sier Bruarøy.

Ulykken skjedde i Markskilfossen mellom Svartevatnet og Redningshytten, og ble meldt i 09.30-tiden i dag.

De omkomne skal være menn i 20-årene.

— Tatt av elven

Et øyenvitne som gikk like bak de to forteller bt.no at de to ble trolig ble tatt av elven og ført utfor den svært bratte fossen.

Det kan ikke politiet bekrefte.

— Vi fikk meldinger om at det var personer som hadde gått i en foss. Etter en time fikk vi tilbakemelding om at to savnede var funnet. De satt fast på en fjellhylle ved fossen, sier operasjonsleder Bruarøy.

Klatrere er sendt til fossen for å prøve å få de to ned. Luftambulanse, politi og mannskaper fra brannvesenet er på stedet, men terrenget er veldig ulendt.

— Vi vet ikke om de to har vært på hyllen hele tiden, eller om de har falt i fossen og så havnet der, sier Bruarøy.

På grunn av dårlig radiosamband har politiet få opplysninger om aksjonen.

Gikk organisert tur

Etter det bt.no kjenner til, var de to omkomne deltakere på turarrangementet Styrkeprøven Rett Vest, som går av stabelen i dag. Deltakerne startet fra Gullbotn klokken 07.30, og skulle gå 50 kilometer vestover. Deltakerne skulle passere Markskilfossen, og måtte vade over elven et stykke ovenfor fossen.

— Det var stri strøm, og noen personer holdt hverandre i hendene og dannet en kjede for å komme over elven. Denne kjeden brakk, og de to mennene ble tatt av strømmen, sier arrangementsansvarlig Lars Henrik Tveit. Selv kom han til stedet en time etter ulykken.

-Kjempetrist

— Dette er kjempetrist. Alle er preget av det som er skjedd, sier Tveit.

På Styrkeprøvens hjemmeside står følgende:

"Her svinger du av til høyre og følger gule/svarte merkepinner langs Markskilfossen ned til Redningshytten. Se etter skilt med TAU. Husk å følge vardene og merkene, her oppe kan det være farlig i dårlig sikt!"

Det er svært dårlig vær i området - regn, vind og lavt skydekke.