De to omkomne er henholdsvis 30 og 19 år gamle. — Vi vet ikke nøyaktig hva som skjedde, og hva som er årsaken til ulykken. Tilfeldig forbipasserende oppdaget bilen, sier lensmannsbetjent Eirik Daae ved Fjell og Sund lensmannskontor til btno.

Den skadde 24-åringen ble fløyet til Haukeland sykehus med luftambulanse. Tilstanden skal lørdag formiddag være alvorlig, men stabil. Han har fått bruddskader. Skadene er ikke livstruende.

Utover lørdagen samlet pårørende og venner av de omkomne seg på ulykkesstedet. Mange hadde med seg blomster som de la fra seg i vegkanten.

Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde på fylkesvei 201, ca. klokken 01.15 natt til lørdag. Ulykken skjedde i 60-sonen, på en ganske rett veistrekning.

— Bilen kjørte ut i veikanten og krasjet i fjellveggen. Bilen ble stående med fronten i feil retning i forhold til kjøreretningen, sier lensmannsbetjent Eirik Daae.

Han forteller at alle de tre ble funnet utenfor bilen.

— Det er derfor grunn til å tro at de er blitt kastet ut av bilen i forbindelse med sammenstøtet, sier Daae.

Politiet har ikke snakket med noen som har sett ulykken. Det er derfor grunn til å tro at de tre, som kjørte en liten Opel, var alene på veien da ulykken skjedde.

Ved ti-tiden lørdag formiddag var politiet ferdig med arbeidet på ulykkesstedet. Bilen er tauet til Biltilsynet for nærmere undersøkelse.

MINNES. Mange mennesker mintes de døde ved Kausland i Sund kommune lørdag.
FOTO: MARTE ROGNERUD