22-åringen hadde vært på fest på Handelshøgskolen (NHH) natt til 14. oktober i fjor, og var på nachspieljakt i Hegrenesveien. Plutselig ble han angrepet av to menn. De slo ham i hodet med en lommelykt og kuttet ham gjentatte ganger med en sabel. To menn, på henholdvis 27 og 22 år, er nå tiltalt for episoden, i tillegg til en rekke andre voldsepisoder.

– Jeg kjenner ikke at han begynner å stikke meg. Jeg husker ikke hva jeg tenkte. Det meste skjer på instinkt. Det eneste jeg prøvde var å beskytte ansiktet og de viktige delene av kroppen, sa den 22 år gamle mannen i etterkant av episoden.

Risikerer forvaring

Påtalemyndigheten har nedlagt påstand om forvaring i inntil seks år for den eldste av mennene.

27-åringen skal være beryktet i Bergen for enkelte av sine voldshandlinger. For seks år siden ble han domfelt for å ha skåret øret av en narkoman mann for å få ham til å oppgi minibankkoden sin, og har i tillegg en rekke voldsdommer bak seg.

Mannen, som da var 21 år gammel, brukte en tang til å trekke den narkomane etter nesen, mens han truet med å skjære av ham øret.

Hagle og elektrosjokkvåpen

De to mennene er også tiltalt etter våpenloven for besittelse og bruk av avsagd hagle, pistol og elektrosjokkvåpen. De skal også ha truet en mann med et halv meter langt balltre for å få ham til å gi fra seg Visa-kortet sitt.

Videre står de også tiltalt for omfattende bruk og oppbevaring av amfetamin og andre narkotiske stoffer. samt trusler med kniv.

SABLET NED: Den 22 år gamle NHH- studenten fikk dype kutt langs ryggen, i tinningen og over underarmen. Flere sener ble kuttet av på begge hendene. Nå er to menn i tyveårene tiltalt for grov legemsbeskadigelse.