Onsdag morgen kom en fremmed mann inn i leiligheten i Aurdalslia, der Aslaug bor alene. Hun ble skubbet over ende og fikk kutt i hodet. Samme dag ble en 45 år gammel mann tatt i nærheten. Han er siktet for ranet.

— Senere på dagen ble en annen mann pågrepet. Etterforskningen viser at det kan ha vært to personer som har deltatt i dette, sier Kjersti Kathrine Svendsen, politiadvokat ved Bertgen Sør politistasjon.

Hun understreker at det er tidlig i etterforskningen og at politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner.

Politiet på plass i Aurdalslia onsdag.
PER LINDBERG

— Innledningsvis trodde vi at det var snakk om en mann som sto bak dette, men nå ser vi ikke bort fra at det har vært to. Etterforskningen har avdekket at det kan ha vært to. Vi jobber på spreng med saken, sier Svendsen.

Mens den første mannen som er siktet ble tatt nær ransstedet, ble andremann tatt lengre unna, på et sted i Fana. I likhet med førstemann er også han en kjenning av politiet, og også han stemmer til beskrivelsen som ble gitt innledningsvis av ransmannen.

Naboer i Aurdalslia har fortalt at de hørte at det ble kjent på dørene. Politiet ser altså nå ikke bort fra at det har vært to menn som har gjort dette, før en av dem gikk inn til Aslaug Eriksen. De to siktede er norske statsborgere.

- Svært viktig

— Vi jobber på spreng, for denne ballen skal vi knuse, sier Per Størksen.

Etterforskningslederen ved Bergen Sør politistasjon legger ikke skjul på at angrepet på den eldre kvinnen opprører ham og kollegene. I så måte er det ingen vanlig sak.

Etterforskningsleder Per Størksen.
POLITIET

— Jeg har ikke vært borti tilsvarende før her i Fana. Det er svært viktig å løse saken. Det går ikke an å gjøre sånt. Man angriper ikke eldre, enslige kvinner, sier Størksen.Selv om en 45 år gammel mann er pågrepet, betyr ikke det at politiet har tatt gjerningsmannen. Uansett skal det bevises at han er den skyldige.

— Vi jobber med å innhente bilder fra overvåkningskamera i området. Dessuten er vi i kontakt med vitner, forteller Størksen.

Satt i blod

Aslaug Eriksen ligger på Haukeland universitetssykehus. BT møtte henne onsdag kveld, et halvt døgn etter angrepet. Hun fortalte at hun hadde blitt skubbet overende.

— Da satt jeg i blod på gulvet. Det fosset. Både håret og klærne ble fulle i blod, sa fru Eriksen til BT.

Nå kan hun vente seg besøk fra politiet.

— Vi jobber på spreng og skal blant annet snakke med fornærmede, bekrefter Kjersti Kathrine Svendsen, påtaleansvarlig jurist på saken.

— Dessuten blir det nok en fotokonfrontasjon, legger hun til.

Her kan du ringe

Den 45 år gamle mannen som er siktet for ran, sitter i kjelleren på politihuset i Bergen. Det er ikke avgjort om han skal fremstilles for varetektsfengsling. Hvis det skjer, blir det trolig fengslingsmøte fredag.

Politiet er interessert i å snakke med vitner som kan ha observert folk natt til onsdag og i morgentimene onsdag. Eventuelle vitner kan ringe 02800.

INNSATSLEDER: Ivar Kvant ledet politiaksjonen i Aurdalslia.