Klokken 00.53 fikk politiet melding om at en person blødde kraftig i Vikens gate like ved Danmarksplass.

— Da politiet kom frem til stedet fant de en utenlandsk person som blødde fra noen store kutt, forteller operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Morten Kronen.

Mannen skal ha forklart at han hadde falt, men politiet og ambulansepersonell på stedet mente skadene var forenelige med kuttskader fra kniv.

Flyktet fra politiet

— Han var lite samarbeidsvillig og ønsket ikke å fortelle hva som hadde skjedd. Han var i tillegg uklar om sin egen identitet, sier Kronen.

Etter behandling hos lege ble vedkommende tatt med til politistasjonen. Politiet undersøkte samtidig nærområdet hvor mannen ble funnet, og fant blodspor på en trapp i nærheten. Sporene førte dem til en leilighet i Solheimsviken hvor politiet traff på en annen utenlandsk mann.

Han forsøkte å flykte fra politiet ved å hoppe utenfor en skrent, men ble innhentet av politihund. I tillegg til å bli lettere skadet under fluktforsøket hadde også denne mannen store kuttskader. Mannen ble brakt til Haukeland for behandling, og skal også ha vært lite villig til å fortelle hva som hadde skjedd.

De to mennene kommer fra Nord-Afrika. Politiet opplyser at begge mennene har en pågående sak fra politiets utlendingenhet.

Mye blod og smadret leilighet

De to mennene skal ha fått avslag på oppholdstillatelse i Norge.

— Det er mulig at de har fått en utsettelse til å forlate riket, men det har vi ennå ikke fått klarhet i, sier Kronen.

I leiligheten i Solheimsviken fant politiet mye blod, og inventaret var smadret.

— Det er tydelige tegn på slåsskamp, og ut i fra kuttskadene går vi ut i fra at de har sloss med kniv, sier Kronen.

Ingen av de to mennene skal være alvorlig skadet.

- Lite samarbeidsvillige

Han opplyser at begge to er innsatt i fensling forvaring, og er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

— Det gjenstår fremdeles mye arbeid med saken fordi de to mennene er så lite samarbeidsvillige, sier Kronen.

Politiet vet fremdeles ikke hvordan slåsskampen oppstod, og vil fortsette å jobbe med saken.