Natt til søndag for en uke siden ble en 31 år gammel mann slått ned av en ukjent mann i området rundt Haukeland sykehus. Skadene han fikk i ansiktet var så alvorlige at mannen øyeblikkelig ble sent til Haukeland.

Fengslingsmøtet pågikk lørdag formiddag. To rumenske statsborgere, 28 og 36 år gamle, er siktet i saken. De er siktet grovt ran og medvirkning til grovt ran, straffelovens § 268 jf. § 267.

– Varig hjerneskade

Grovt ran har en strafferamme på inntil 21 års fengsel dersom ranet har medført død eller betydelig personskade.

– Dette er en høyt prioritert sak på grunn av de grove og alvorlige skadene. Offeret har fått varig hjerneskade, brudd i kjeven og hjerneslag, sier aktor i saken, Liv Karlsen.

Ifølge aktor har den siktede 28-åringen solgt 31-åringens mobiltelefon i etterkant av hendelsen. Selv sier den siktede at han aldri har solgt noen mobiltelefon, og at han var på rommet sitt hele natten. Politiet mener derimot å kunne bevise at han brukte nøkkelkortet sitt klokken 04.40 den natten overfallet skjedde.

Ville løslate 36-åringen

28-åringen ble fengslet med full isolasjon. Han anket på stedet. Retten fant ikke skjellig grunn til å fengsle 36-åringen, men aktor anket, og han vil sitte fengslet til mandag i påvente av ankebehandlingen.

De siktede ble pågrepet av politiet tirsdag denne uken. Ifølge BA er 31-åringen som ble overfalt lam i halve kroppen.

– Dette er en alvorlig sak, sa politiet til bt.no etter overfallet.

Tre andre personer er også siktet i saken. De er avhørt og løslatt.