– Vi har pågrepet og siktet to menn for drapet. Mennene er 48 og 43 år gamle, og tilhører begge et rusmiljø. Begge er også tidligere straffedømte, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen til bt.no.

Kvinnen var på besøk

48-åringen skal ha bodd i samme leilighet som den avdøde kvinnen ble funnet i. Han ble pågrepet klokken 15.10, og ble i ettermiddag siktet for drapet. I 20-tiden opplyste så politiet at også en annen mann var siktet i samme sak.

— 43-åringen ble pågrepet klokken 19.10, opplyser Lian Mathiesen.

Hun kan ikke si noe om hvilket forhold 43-åringen skal ha hatt til den avdøde kvinnen, men bekrefter at den eldste av de to kan ha kjent henne.

– Ting tyder på at den eldste av de pågrepne kjente den avdøde. Men avdøde er ikke identifisert, så det er under forutsetning av at hun er den vi tror hun er. Det ser ut til at hun var på besøk hos en av de to pågrepne, sier Lian Mathiesen til NTB.

Kvinnen ble funnet død i en leilighet i en bygård i Nye Sandviksvei i 12.30-tiden. Bygården fungerer som hospits. Hun ble funnet av en nabo og huseieren, som meldte saken til politiet klokken 12.47.

Kriminaltekniske etterforskere var fortsatt på stedet i 21-tiden.

Til obduksjon

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger om saken, og Lian Mathiesen vil ikke si noe om bakgrunnen for at de to mennene nå er siktet for drap.

Politiets operasjonsleder Sven Johannesen bekreftet tidligere overfor bt.no at de etterforsket dødsfallet som mistenkelig. Han opplyser at den døde kvinnen, som skal være i 50-årene, vil sendes til obduksjon.

Les mer om denne saken i fredagens BT.

DRAPSALARM: Tekniske etterforskere fra politiet undersøkte i kveld bygården i Nye Sandviksvei. FOTO: RUNE SÆVIG
ÅSTEDET: I denne bygården i Nye Sandviksvei ble kvinnen funnet død. MMS-FOTO: RUNE CHRISTOPHERSEN