TVHordalands bilder

— Vi har ingen grunn til å tro at de har vært utsatt for noe kriminelt. Sannsynligvis dreier dette seg om en tragisk ulykke, men alle muligheter vil naturligvis bli undersøkt, sier Trygve Hillestad, informasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

De omkomne skal obduseres og identifiseres ved Gades institutt. En foreløpig obduksjonsrapport vil være klar i dag. Politiet håper denne kan bidra til å oppklare saken.

Forsøkt gjenopplivet

Like før klokken 0930 oppdaget tilfeldig forbipasserende en person i sjøen like ved Zachariasbryggen i Bergen. Mannen var tynnkledd og lå med ansiktet ned i sjøen.

— Ambulanse, redningsdykkere og politiet var raskt på plass. Mannen ble forsøkt gjenopplivet, men livet sto ikke til å redde, forteller Hillestad.

Den omkomne viste seg å være en mann i 20-årene. Han ble erklært død like etter klokken 1100. Mannen skal ha hatt hudavskrapninger i pannen og hendene, men ingen skader som tyder på at han hadde vært utsatt for vold.

— Vi fikk senere opplysninger om at mannen hadde vært om bord i en seilbåt. Denne ble derfor undersøkt av politiet, sier Hillestad.

I ettermiddag gikk kriminalteknikere om bord i seilbåten som lå fortøyd på vestsiden av Torgutstikkeren. Samtidig fikk man vite at det hadde vært flere personer i båten kvelden før. Den opplysningen førte til at politiet på ny kalte ut redningsdykkerne.

Var ikke hjemme

— Vi undersøkte boligen til mannen som skulle ha vært om bord i båten, men fant ham ikke. Det ble derfor besluttet å gjennomføre et søk på bunnen. Like før klokken 1800 fant dykkerne enda en omkommet under seilbåten. Vedkommende skal være cirka 35 år.

— Vi ønsker ikke å oppgi nøyaktig alder eller bostedskommune til de omkomne før vi er sikre på identiteten deres. Dessuten skal pårørende varsles først, sier Hillestad.

Politiet hadde i går kveld sperret av hele Torgutstikkeren. En enslig politimann holdt vakt ved den lille båten.

— Vi er fortsatt interessert i å komme i kontakt med vitner som har observert noe i området i det aktuelle tidspunktet, sier informasjonslederen.