Mennene har trolig falt ut av en mindre fritidsbåt. Vi antar at ulykken har funnet sted ved 17-tiden, opplyser Guttorm Brattebø, vakthavende lege ved Luftambulansen i Bergen.

Da Luftambulansen kom til stedet ble det igangsatt opplivningsforsøk, men livene deres sto ikke til å redde, opplyser Brattebø.

Bt.nos reporter på stedet opplyser at en liten gul plastjolle nå er dradd i land.

Den ene mannen ble oppdaget liggende i sjøen av noen som kjørte forbi. Ambulansen ble tilkalt like før klokken 18.

— Til tross for gjentatte forsøk på gjenopplivning må vi bekrefte at to menn er funnet omkommet, sier operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt.

Så hodet

Edvin Kaldestad, lensmann i Vaksdal og Modal, forteller at det var en bilist som kom kjørende ved Haukanes på riksvei 7, som så hodet av en person som stakk opp av vannet.

— Bilisten skjønte hva som var i ferd med å skje, og rodde ut mot mannen med en båt som lå i fjæren. Han fikk tak i mannen, halte ham opp i båten, og begynte raskt opplivningsforsøk. Da en annen forbipasserende i båt kom til ble de oppmerksomme på at det også var en annen mann i vannet. De to mennene har trolig vært ute i denne gule jollen som nå er fraktet på land.

En av de forulykkede var fra Granvin.

Politiet i ferd med å få båten til de foruluykkede i land. MMS-foto: Arne Inge Hofseth
Båten de to mennen var ute på fjorden i var fredag kveld trukket opp på land.
Sævig Rune