Dermed blir det en 420 kv-linje og en 300 kv-linje mellom Samnanger og turområdet Mødalen på Kvamskogen.

— Dette vil legge en demper på opplevelsen. Mødalen er et veldig populært turområde, sier daglig leder for Furedalen alpin, Brynjulf Bergesen.

Han understreker at han er glad for at 300 kv-linjen, som i dag har master på toppen av alpinanlegget, skal flyttes bort fra selve Kvamskogen.

Like store master

Planen om å flytte linjen på Kvamskogen er ett av de såkalte avdempende tiltakene fra olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).

Den nye 420 kv-linjen og den gamle 300 kv-linjen, har ifølge kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett omtrent like store master. Dermed blir de to linjene liggende parallelt mellom Samnanger og Mødalen.

  • Vi vet fortsatt ikke når vi skal gå i gang med riving og flytting av den gamle linjen, sier Akselsen.

Styremedlem Joachim Lieske Nielsen i Kvamskogen Vel har vært på Kvamskogen siden 1958.

— Jeg kan ikke skjønne hvorfor de skal legge linjen midt nedi bebyggelsen. Det hadde vært bedre på legge den lenger inn på fjellet der ingen hadde sett linjen, mener han.

Småkraftverk

Byggingen av den nye linjen mellom Sima og Samnanger vil også øke muligheten for såkalte småkraftverk i området.

Bjørn Lauritzen, daglig leder Småkraftforeningen, tror potensialet for småkraftverk i Hordaland vil styrkes på en helt ny måte med regjeringens ja.

— Vi har så langt ikke tallfestet noe som helst, men det er klart at flere småkraftverk vil kunne koble seg på kraftlinjen, mener Lauritzen.

Han mener at småkraftverkene i stor grad vil kunne avlaste det underliggende nettet.

  • Vi er helt klart positive til regjeringens vedtak, så får andre ta diskusjonen om det er pent eller ikke, sier den daglige lederen.

Har regjeringen gjort et fornuftlig vedtak?