To kvinner ble i natt pågrepet, siktet for forsettlig drap på en 65 år gammel mann. Han ble funnet død i sitt hjem på Sandvoll i Kvinnherad onsdag kveld. Den ene kvinnen er i 36 år, den andre er 47. Begge har vært i et rusmiljø.

De to ble pågrepet i Kvinnherad henholdsvis ved 01-tiden og 02-tiden natt til torsdag, opplyser etterforskningsleder Carl-Petter Leganger torsdag formiddag.

Helte metamfetamin i kaffen

— Politiet rykket ut og konstaterte at det lå en mann i dette huset. Han var død, og omstendighetene gjorde at vi mistenker at han er drept. Klokken 01.08 natt til torsdag ble en kvinne i 30-årene pågrepet i Kvinnherad. Klokken 02.05 ble 47-åringen pågrepet, også hun i Kvinnherad, sier politiførstebetjenten.

Ifølge Leganger er ikke politiet sikre på hvilke relasjoner som er mellom de to kvinnene og mannen.

36-åringen har flere dommer for narkotikakriminalitet og vinning bak seg. 47-åringen er også tidligere dømt for vinningskriminalitet og narkotikaoppbevaring.I 2010 ble hun dømt i Sunnhordland tingrett for å ha helt metamfetamin i kaffen til en psykiatrisk helsearbeider. Helsearbeideren merket først ingenting — men ble deretter dårlig. Arbeideren kjørte bil store deler av dagen.

- Fant slagvåpen ved siden av

Hordaland politidistrikt meldte om funnet av den døde mannen på Twitter klokken 01.13 natt til torsdag. Han ble funnet klokken 22.15 onsdag kveld.

SPERRET: Politiet har satt opp sperringer rundt huset til den drepte mannen.
Odd Nerbø

Mannen ble funnet i en gang, og åstedet skal ha vært blodig. Ifølge VG skal politiet ha funnet et slagvåpen ved siden av den døde 65-åringen.

Haugesund-advokat Odd Arild Helland representerer den drapssiktede 47-åringen. Han skal i et møte med henne i Bergen i kveld, og sier det ikke blir aktuelt med avhør av 47-åringen før tidligst fredag.

— Hun er preget av situasjonen. Jeg kan foreløpig ikke si noe i forhold til om hun erkjenner skyld eller ikke. Grunnen til at vi tidligst går i avhør fredag, er at vi må ha en skikkelig samtale før vi eventuelt gjør det, sier Helland.

— Jeg vet ikke om hun er villig til å forklare seg, sier Helland til BT.

- Hun er sjokkert

Frode Skogvold, forsvarer for 36-åringen, kom i 14-tiden torsdag rett fra et halvannen time langt avhør av klienten hos politiet.

— Spørsmålet om skyld har ikke vært oppe ennå. Hun har stort sett fått forklare seg fritt. Men hun er sjokkert over situasjonen, både det som har skjedd og at hun er anklaget for det. Hun synes dette er forferdelig trist.

— Så får etterforskningen vise om hun har noe med dette å gjøre eller ikke, sier Skogvold.

Avhørene av 36-åringen skal etter planen fortsette fredag.

Sitter i arrest i Bergen

Ved boligen har politiet sperret av et stort område, både offerets hus og et hus lenger bak.

POLITI: Et stort område ble sperret av etter funnet av den døde mannen onsdag kveld.
Magne Fitjar, Husnesnett

I 11.30-tiden er det kun en politimann er på stedet, men det ventes krimteknikere fra Bergen i løpet av dagen. Leganger opplyset at kriminalteknikere torsdag formiddag er på vei til Kvinnherad, og at det er igangsatt vitneavhør på lensmannskontoret i kommunen.— De siktede er transportert til politihuset og sitter nå i arrest. Det vil bli gjort kriminaltekniske undersøkelser av blant annet klærne deres , avhørene begynner torsdag formiddag, sier Leganger.

«Vanvittig lite sted»

En nabo i området synes saken er nifs.

— Det er en veldig ekkel sak, men jeg vet ingenting. Jeg vet bare at et område på Sandvoll er sperret av, sier naboen, som ønsker å være anonym.

Hun beskriver bygden som et «vanvittig lite sted» der alle kjenner alle.

— Bygden er bare to byggefelt og en småbåthavn. Vi er kun cirka 300 personer her, så alle lurer nok på hva som har skjedd.

En annen nabo sier saken er tragisk, uansett hva som har skjedd. Han sier det går mange ulike rykter allerede, men at ingen vet noe sikkert.

— En slik sak skaper sjokk i en liten bygd, sier mannen.

PRESSEKONFERANSE: Carl Petter Leganger
Tor Høvik