Litt før klokken 10 mandag formiddag ble de to kvinnenen på 23 og 27 år hentet ned med Ulriksbanen, etter å ha tilbrakt natten i restauranten på toppen. Sammen med dem var fire politifolk og to fra Røde Kors Hjelpekorps.

De to kvinnene ba om hjelp klokken 16.40 søndag, etter at de hadde gått seg fast i uværet på Ulriken.

Forfrosne

Knappe to timer senere var mannskaper fra Røde Kors, politiet og Norske redningshunder fremme hos dem. I regn, vind og tåke måtte redningsmannskapene ta seg oppover i fjellet til fots. På grunn av det dårlige været var det umulig å bruke helikopter.

De to kvinnene var ifølge politiet våte, forforsne og forvirrede etter strabasene, og redningsmannskapene fant det ikke forsvarlig for dem å legge ut på turen ned igjen i glatt og ulendt terreng.

Dermed knuste de en rute og tok seg inn i restauranten Skyskraperen oppe på toppen. Der tilbrakte følget på seks natten.

I natt forsøkte en av politifolkene og en fra Røde Kors å ta en testtur for å se om det var mulig å gå ned.

— De måtte avbryte turen, lynet slo ned rett over hodene på dem, sier politioverbetjent Cecilie Loknes i politiets hundetjeneste til BT på stedet.

Tørre klær og søvn

Dermed ble alle værende natten over.

— Våre folk hadde kanskje klart å komme seg ned etter hvert, men de ville ikke forlate de to damene der oppe. Det var viktig for dem å få opp temperaturen raskt. De fikk tørre klær på, og etter hvert noen timers søvn, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord ved Hordaland politidistrikt.

Både restauranten og banen er mandag stengt på grunn av vind, men i samarbeid med politiet kjørte banen likevel opp for å hente overnattingsgjestene.

— Det var bra vi fikk det til. Selv om tilstanden til de to kvinnene var bedre i dag, ville de nok ikke vært komfortable med å legge ut på turen nedover riktig ennå, sier Rebnord.

ulriken.jpg
I SIKKERHET: Mandag formiddag ble følget på seks hentet ned med Ulriksbanen.
Alice Bratshaug