Torsdag ble en 86 år gammel kvinne oppsøkt i leiligheten av en kvinne som utgav seg for å være hjemmehjelp. Etter et kort besøk forsvant "hjelperen". Like etterpå oppdaget 86-åringen at hun var blitt frastjålet kontanter.

Dagen etter skjedde det igjen: En kvinne på Danmarksplass — også hun 86 år gammel - ble frastjålet kontanter av en kvinne som utgav seg for å være hjemmehjelp.

Det er flere fellestrekk i de to sakene. Blant annet sa kvinnen til begge de pleietrengende at hun kom for å undersøke ryggen deres.

Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke gi flere detaljer om hvordan tyveriene foregikk, eller si hvor mye penger som er stjålet.

— Vi vil advare eldre mot slike tyverier. Be om legitimasjon hvis du ikke kjenner hjemmehjelpen fra før, oppfordrer politiadvokat Einar Råen.

Han sier det er momenter i sakene som gir grunn til å tro at flere har samarbeidet om tyveriene. Råen advarer samtidig mot å la seg friste til å stjele fra pleietrengende eldre.

— Vi vet fra tidligere saker at retten slår hardt ned på slike forhold. Dette er grove tyverier som har en strafferamme på seks års fengsel, sier han.