Kvinnen var tydelig preget av den dramatiske episoden da bt.no kom til kiosken like etterpå.

Sjokk

— Det var selvsagt et sjokk. Hun blir nå strøket fra vaktlistene en stund. Vi forsøker å ta hånd om henne så godt vi kan, sier kollega Tor Åge Glesnes.

Han var ikke på jobb, men kom styrtende til da han hørte hva som hadde skjedd.

— Mannen rettet en pistolliknende gjenstand mot kvinnen, og ba om å få pengene. Hun ble så perpleks at hun ikke klarte å åpne kassaapparatet. Mannen løp derfor fra åstedet uten utbytte, sier operativ uteleder i Hordaland politidistrikt, Bengt Angeltvedt.

Gjerningsmannen skal ha løpt mot Nygårdshøyden og forsvunnet i en eldre, blå bil. Bilen hadde senket understell, og var "rånete", ifølge vitner.

Gjerningsmannen skal ha vært i alderen 22-25 år. Han er rundt 1,75 meter høy, tynn og har mørkt hår til ørene. Han var kledd i mørke klær, blant annet en kort jakke med hette, og blå finlandshette.

— Det var to personer inne i kiosken som var vitne til ransforsøket. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med disse, sier Angeltvedt.

Koffert med penger

Det første ranet i går kveld ble meldt litt etter klokken 19. Innehaveren av Kronstad Tobakk & Tipperi ved Danmarks plass var på vei ut av kiosken da han ble angrepet av en ukjent mann.

Raneren skal ha tatt en koffert med dagens omsetning. Han skal ikke ha brukt noe våpen. Ransofferet var i går kveld inne til avhør hos politiet.

Politiet har sendt ut følgende signalement av gjerningsmannen: Mann, litt fyldig, halvlangt lyseblondt hår, iført lys brun skinnjakke.

Ranet skal ha skjedd ved jernbanetomten i Bjørnsonsgaten, vis-à-vis kiosken. Gjerningsmannen skal ha løpt sørover etter ranet.

Ingen var i morges pågrepet for ranet. Politiet har foreløpig ingen mistenkte, og heller ingen vitner til hendelsen.