DAG IDAR TRYGGESTAD

ESPEN TJERSLAND

ROY HILMAR SVENDSEN

PÅL ENGESÆTER

Haukeland universitetssykehus opplyster til bt.no i kveld at to personer er til behandling for alvorlige skader, men at situasjonen for dem er stabil.

Ut fra skadene på bilen, en eldre Ford Fiesta, er det hell at ingen ble drept.

En kvinne og tre barn ble også sendt til sykehus etter det kraftige sammenstøtet, hvor tre biler var involvert. Alle disse fikk reise hjem i kveld uten alvorlige skader.

Uforsvarlig

— Å kjøre med sommerdekk under de forhold som var i går, er uforsvarlig. Det er også viktig at bilistene holder ekstra god avstand, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ulykken på E39 ved Vikaleitet ble meldt inn til politi og brannvesen like etter klokken 14.05 i dag.

Postbud Berit Skårnes kjørte rett bak bilen som forårsaket ulykken, og forteller bt.no hva som skjedde.

— Den hvite bilen skar over i motgående felt og kjørte rett i fronten på stasjonsvognen, forteller Skårnes og peker på den blå Peugeot`en hvor fronten er helt inntrykket.

— Det var en kvinne med tre barn i bilen. Heldigvis gikk det bra med dem.

Lange køer

Ulykken førte til bom stopp i den tette trafikken. Køene sto langt innover på motorveien forbi Åsane Senter, og like langt nordover.

Først et par timer senere gikk trafikken noenlunde som normalt igjen.

Stedet hvor ulykken skjedde har vært ulykkesbelastet. Det har også vært gjentatte aksjoner for å få veien opprustet eller lagt i tunnel. I dag var det sommerdekk på svært vanskelig vinterføre som forårsaket ulykke.

Ilagt forelegg

Vakthavende politiadvokat, Helge Vigerust, sier på generelt grunnlag at bilførere som fortsatt kjører med sommerdekk må regne med å bli ilagt forelegg dersom de blir stoppet.

— Kjører du med sommerdekk på snødekt vei, er ikke bilen din skodd for trafikken. Dermed vil det bli gitt forelegg. Bilførere med sommerdekk som forårsaker uhell på vintervei, må regne med at førerkortet inndras, sier Vigerust. Han understreker at han ikke vet noe om den aktuelle ulykken i Åsane.

STYGG ULYKKE: Seks personer ble skadd i en frontkollisjon i ettermiddag ved Eikås Motorsportsenter på E39 i Åsane.
TOR HØVIK
KRASJ: En av bilene som var involvert i ulykken.
DAG IDAR TRYGGESTAD (MMS)