Det var i 16-tiden søndag ettermiddag politiet måtte væpne seg og haste av gårde mot Halhjem i Os i Hordaland.

Meldingen gikk ut på at to personer hadde oppdaget en sovende mann i en bil — og at denne mannen så hadde knivjaget dem.

— Det er snakk om to mindreårige gutter i 14-16-årsalderen, sier politiadvokat Duc van Nguyen, jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt.

— De fant denne mannen i en ulåst bil som skal tilhøre en av guttene. Situasjonen skal ha utviklet seg til munnhuggeri og fysisk konfrontasjon. Guttene har forklart at det var mannen i bilen som angrep dem, og en av dem sier han var nær ved å bli stukket i magen.

Politiet var raskt på pletten og fikk arrestert den voksne mannen, som er i 40-årene. Han betegnes som en «politiet kjenner til fra før». Det skjedde kun 12 minutter etter at meldingen kom inn.

Søndag kveld er mannen siktet for forsøk på knivstikking.

Arrestert mann: - Var selvforsvar

Ifølge van Nguyen har den pågrepne mannen, som nå sitter i fengslig forvaring i politiarresten i Bergen, en helt annen versjon av hendelsesforløpet.

— Han forklarer at det var han som ble angrepet og slått, og at han brukte kniven i selvforsvar.

— Nå må vi få avhørt alle de tre og bringe klarhet i hva som skjedde.

- Bil i verksted

Politiet oppga først at den sovende mannen ble funnet i en bil i et verksted nær fergekaien på Halhjem. Det kan ikke van Nguyen bekrefte.

— Jeg har ikke gått sånn i detalj i hendelsesforløpet.

Politiet rykket ut fra både Os og Bergen - med bevæpnede politifolk i tre patruljebiler. En fjerde politibil var involvert i transporten av mannen til arresten i Bergen.

Operasjonsleder Preben Wallestad sa tidligere søndag at de ikke fant noen kniv på stedet.

— Den pågrepne sier at han kastet den på sjøen, sier Wallestad.