At karateutøverne Mats B. Hansen og Camilla Gullaksen var gode var man klar over, men at de skulle gå til topps hadde ingen forventet.

Flaktveit kampsport har hevdet seg i de fleste kamprelaterte konkurranser som kickboxing, boksing, sanshou og karate, men det at Flaktveit IK også går til topps i katakonkurranser er noe helt nytt. Dette viser bare den store allsidigheten som finnes i kampsportmiljøet på Flaktveit.

Kata er et fast bevegelsesmønster der forskjellige slag og spark utføres i kombinasjoner med tanke på selvforsvar. Vanskelighetsgraden på de mange forskjellige mønstrene øker med beltegradene.

Fullkontakt kamp ; Kamper kan vinnes ved "knockout", slag til hodet er ikke tillatt.

Mats ; Kata ; Det skulle gåes to runder, en innledende og finale. De fire beste fra innledende runde går til finale. Mats valgte en kata med høy vanskelighetsgrad i den innledende runde. Det sto likt på poeng etter første runde mellom de to beste og Mats var overraskende nok en av de to. I finalen klarte Mats å forbedre sin utførelse og etter poengtelling viste det seg at Mats hadde den høyeste poengsummen av de fire i finalen. Gull nr. 1 til F.I.K.

Camilla ; Fullkontakt kamp ; Etter "walkover" i kvartfinalen vant Camilla semifinalekampen før full tid med to "hodespark". I finalen møtte hun fjorårets norgesmester fra Lørenskog karateklubb. Camilla hadde føringen i kampen og klarte å få poeng på et hodetreff midtveis i runden. Da det gjensto ca. 15 sekunder klarte motstanderen å få inn et hodetreff men Camilla var den førende og den mest aktive av de to, dermed seier til Camilla og gull nr. 2 til Flaktveit IK.

Da konkurransene var over gjensto kun kåringen av stevnets beste utøver og den på damesiden gikk likeså godt til Flaktveit IK v/Camilla den også.

Neste stevne for Camilla er her i Bergen/Laksevåg idrettshall lørdag 18 april. For Mats er det kun trening frem til det store målet denne våren, Swiss Open Junior Championship 23 mai. Dette stevnet hadde hele 170 deltakere i fjor.

VINNERE: Camilla Gullaksen og Mats B. Hansen sammen med Paul Johansen (i midten) som er ovedinstruktør for karate i Flaktveit IK-Kampsport.
BEST: Camilla Gullaksen tok gull i Fullkontakt og fikk pokal for beste kvinnelige fighter.
GULL: Mats B. Hansen tok gull i Kata.