Begge mennene er i begynnelsen av 60-årene, får bt.no opplyst av dansk politi. Ulykken skjedde ved 20.00-tiden i går kveld.

Etter det bt.no forstår, var mennene på danmarkstur sammen med to venninner. Venninnene ble værende igjen i en leilighet da mennene dro på kjøretur for å skaffe mat.

Døde på sykehus

— Ulykken skjedde ved den lille byen Jerup, på vei mellom Fredrikshavn og Skagen, sier Harry Abeldgaard, visepolitimester i Fredrikshavn, til bt.no.

— Bilen til de to mennene frontkolliderte med et annet kjøretøy. Deretter skal den norske bilen ha blitt påkjørt av en tredje bil, som braste inn i siden på bilen til nordmennene, opplyser visepolitimesteren.

De to mennene er hjemmehørende i Fyllingsdalen.

— Føreren av bilen, en 62-åring, ble sendt til sykehus i Fredrikshavn. Han var død ved ankomst. Passasjeren, 64 år, ble sendt til sykehus i Aalborg. Han ble konstatert omkommet i dag tidlig, opplyser Abeldgaard.

Familien til de omkomne er varlset, og reiser ned til Danmark senere i dag, etter det bt.no får opplyst.

Avhøres

De tre andre som var involvert i ulykken, slapp unna uten alvorlige skader. Alle avhøres i løpet av dagen.

Mannen og kvinnen som satt i bilen som frontkolliderte med bergenserne, ble brakt til sykehus med armbrudd og lettere skader.

Kvinnen som satt i bilen som kom bakfra, slapp fra ulykken uten fysiske skader. De vil alle sammen bli avhørt i løpet av dagen.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke fått melding om saken.