To personer var i huset da brannen begynte, men begge har kommet seg i sikkerhet, ifølge politiet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 20.16. En enebolig i Trollkjelsvegen i Vaksdal sentrum sto i full fyr. Brannvesenet kjempet lenge en tøff kamp for å hindre at brannen spredde seg.

Bare fem-seks meter fra står et annet hus, mens det bak påtente huset er flere trebygninger.

— Det huset som brenner, kommer det ikke til å være mer enn aske igjen av. Jeg håper bare det ikke tar fyr i husene rundt, sa nabo Kjartan Haugsnes rundt klokken ni.

Han fortalte at det regnet aske og glør. Med tanke på at det er svært tørt i området, var det stor grunn til å frykte spredning.

— Dette er midt i Vaksdal sentrum. Bebyggelsen er ganske tett. Jeg ser at brannvesenet spyler alt de kan på husene rundt, fortsatte Haugsnes.

Rundt klokken 22 meldte brannvesenet at brannen hadde spredd seg til Felleskjøpets lokaler like ved. Et øyenvitne forteller imidlertid at den er slukket. Huset i Trollkelsvegen brant derimot ned til grunnen.

Eksplosjoner

Benedicte Eide Skare som bor bare noen hus bortenfor, bekrefter det samme bildet.

— Det så ganske overtent ut. Det var ikke mye igjen, sier Skare.

Et øyenvitne BT har snakket med forteller at brannvesenet har pøst på med vann på husveggene rundt for å hindre at brannet spredde seg. Det regelrett dampet ut av husveggene, fortelles det.

Like over midnatt meldte Hordaland politidistrikt på twitter at huset har brent helt ned. Etterslukkingen pågår utover natten, og brannen vil bli etterforsket av politiet.

Brannstedet ligger om lag 50 meter fra bergensbanen, men togtrafikken ble ikke rammet.

v.jpg
Arne Garvik
DSC_6472.jpg
Rolf Knutsen