KARI PEDERSEN

MARIT HOLM

Eirik Hjertnes Bratland var utdannet sivilingeniør og jobbet hos Schindler Stahl Heiser. Han var samboer, men hadde ikke barn. Henning Madsen var nettopp flyttet til Bergen og var elev ved Bergen Katedralskole, der han skulle ta delfag og kvalifisere seg for ingeniørutdanning. Madsens samboer var også nylig flyttet til Bergen for å gå på skole.

— Snakket om løpet

Einar Grieg, leder av Bergen Turlag, var venn av Eirik Hjertnes Bratland. De to tilbrakte fredagskvelden sammen.

— Vi snakket om løpet og gjennomgikk ruten, forteller Einar Grieg, som har gjennomført Styrkeprøven mange ganger. Grieg deltok ikke i år. Eirik Hjertnes Bratland startet lørdag for første gang. Grieg omtaler ham som godt trent og fjellvant.

— Eirik var en utrolig bra mann. Et menneske som spredde glede rundt seg. Det er forferdelig at han er vekke, sier Einar Grieg.

- Omgjengelig

Også Henning Madsen var en friluftsmann, forteller hans onkel Are Paulsen. I går kom familien fra Sandnes til Bergen, blant annet for å se ulykkesstedet.

— De siste årene tilbrakte Henning mye tid utendørs. Han klatret, kjørte snowboard og var vant til å ta seg frem, sier Paulsen. Henning hadde en eldre bror og en yngre søster.

— Han var en godt likt og omgjengelig person, en gutt med glimt i øyet, forteller onkelen. Familien i Sandnes visste at han skulle delta i Styrkeprøven. Henning hadde prøvd 7-fjellsturen og var lysten på en større utfordring.

— Han hadde kjøpt seg nye Nike-sko og var kjempeklar. Så endte det altså så tragisk.

Egen hjemmeside

På en hjemmesiden som Henning Madsen drev sammen med kameratgjengen, skrev han begeistret om de nye joggeskoene.

— Hvis været blir bra, skal jeg prøve å gjennomføre Styrkeprøven Rett Vest, skrev han. Meldingen om at Henning Madsen var en av de omkomne i ulykken på Gulfjellet lørdag, ble lagt ut på hjemmesiden søndag klokken 00.33. I hele går strømmet det på med kondolanser fra familie, venner og bekjente: ý Dette er en tragedie.

Våre tanker er hos alle som sto Henning nær. Du er en fantastisk gutt vi aldri vil glemme, heter det i ett av de mange innleggene.

FØR START: Lars Henning Tveit gjennomgår ruten med deltakerne på Gulbotn før start lørdag morgen. Eirik Hjertnes Bratland i rød jakke er nummer fem fra høyre. Bak ham i gul jakke, delvis skjult, står Henning Madsen. <br/>FOTO. JAN WILHELM WERNER