Klokken 14.07 tirsdag fikk politiet i Sogn og Fjordane melding om at to menn fra Danmark hadde gått seg fast i Utladalen ved Baklistigen, skriver Sogn Avis.

Hovedredningssentralen på Sola ble også varslet, og et Sea King-helikopter fra Florø fant de to mennene ett minutt over klokken 17 tirsdag.

— Dette var ikke så lurt

— De ble funnet og er fraktet med Sea King til Øvre Årdal. Defra fikk de bistand til å komme seg videre med buss, sier Cecilie Øversveen.

Vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola forteller at de to mennene var slitne og medtatte, men ellers i god form.

— Men de hadde verken riktig utstyr eller riktig kunnskap for etappen de hadde lagt ut på. De hadde nok blitt værende der oppe om de ikke hadde fått hjelp.

Hun forteller at danskene hadde gått seg ned i en ur og slått opp telt.

— Det blir nok ikke noen ny tur på dem, det tror jeg de har fått rimelig grei tilbakemelding på. Dette var ikke så lurt, sier Øversveen.

Var i kontakt med de pårørende

Også Norsk Folkehjelp var på vei til stedet hvor de to mennene var savnet tidligere i dag.

Øversveen kunne forteller at de hadde vært i kontakt med de savnede mennenes pårørende i Danmark. De to danskene skal ha vært på fjelltur fra Øvre Årdal og på vei til Gjendesheim da de har gått seg fast i fjellet.

— De pårørende har vært i kontakt med dem, og forteller at de to mennene har gått seg fast oppe i fjellsiden, sa Øversveen.

Dårlig værmelding

Sea King-helikopteret var ventet å være fremme i området rundt klokken 17 tirsdag ettermiddag.

— Men det er spådd turbulens i området og etterhvert også snøbyger, så det er uvisst om de kommer seg helt inn, sa Øversveen like etter klokken 16 tirsdag.

Også Norsk Folkehjelp ble varslet klokken 15 tirsdag, og begynte å samle seg for å starte søk.

— Men de vil nok bruke en del tid innover, fortalte Øversveen.