De tok fyr i taket i et bolighus i Bjørndalsstølen 25 på Laksevåg, litt over klokken åtte i morges. En kvinne var i huset da brannen startet.

Tok fyr i taket

— Det hadde tatt fyr i en innebygd taklampe. Melding om brannen kom klokken 08.06, og vi rykket ut med i alt seks biler. Noen fra Laksevåg Brannstasjon, som ligger like ved huset, pluss biler fra sentrum. Brannen ble meldt slukket klokken 08.18, forteller vaktkommandør Rune Wigum ved Brannvakten i Bergen til bt.no

Det var en kvinne i huset da brannen startet. Hun kom seg ut ved egen hjelp.

Wigum sier at det i det siste har vært flere tilfeller av branner i downlights (innebygde taklamper).

Ny brann i Ravnedalen

Brannmannskapene var ikke kommet tilbake, før det ble meldt om stor røykutvikling fra et hus i Søre Ravnedalen 25, på andre siden av Laksevåg Brannstasjon. Den store eneboligen ligger på toppen av åsen, og røyken kunne sees langt unna.

Syv brannbiler rykket ut til brannen, som i løpet av kort tid var under kontroll.

— Da vi ankom var hele huset fylt av varm røyk. Vi brøt oss inn og fikk luftet ut. Brannen har trolig startet i sokkeletasjen på huset, og etter en stund brutt seg gjennom etasjeskilleren til første etasjer. Deretter har røyken blitt spredd via trappene, forteller vakthavende brannsjef Harald Skaalvik.

Da bt.no ankom stedet, var brannen under kontroll. Huset var sterkt skadet i de to nederste etasjene. Ifølge naboene har huset stått ubebodd en stund, og har vært under oppussing.

— Det er for tidlig å si noe om brannårsaken, men det er klart at et hus som pusses opp har flere faremomenter, sier Skålvik.

LUFTET UT: Røyken sivet fortsatt ut av huset da bt.no kom til brannstedet i Ravnedalen. Et titalls brannfolk deltok i slukkingen.
FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND