Først meldte en nabo og en drosjesjåfør om brann i en papircontainer øverst i Solbakkesvingen. Klokken er 02.20. En nabo løper til med pulverapparat og slukker noe av brannen som hadde spredd seg til bakken bak containeren.

Parkert bil hindret brannbilen

Brannvesenet sendte bil fra hovedstasjonen, men brannbilen ble hindret av en parkert bil på den smale vei.

Til alt hell var det en underjordisk brannkum (brannhydrant) like ved brannstedet. Ved hjelp av en brannstender som ble båret opp, brukte brannfolkene den som vannkanon mens andre hentet slange for å fullføre slokkingen.

Også brann i skogen

Noen minutter senere ble det meldt om brann i skogen ved krysset Øyjordsbotn og Øyjordsveien. Klokken er 02.25 da en nabo hørte lyder som minnet om regn. Han kikket ut, så flammene og varslet brannvesenet.

Brannen ble slukket av mannskaper fra Sandviken stasjon.

— Pass på hvor du kaster grillen

— Brannene kan ha smittet. Det første jeg tenkte vare at grillsesongen var i gang, men vi har ikke funnet noe som tyder på at engangsgrill er brannårsaken eller at brannene er påsatt. Men det begynner heller ikke å brenne helt av seg av selv, sier spesialmedarbeider og brannetterforsker John Kjelstrup ved Sentrum Politistasjon til bt.no.

Kjelstrup vil uten å koble disse brannene til bruk av engangsgriller, oppfordre folk til å være nøye med hvor de kaster engangsgrillene.

— Sørg for at de er sikkert slukket og kalde før de hives, sier John Kjelstrup.

CONTAINERBRANN FOTO: BJØRN OTTO AARHEIM
CONTAINERBRANN: Ved hjelp av en brannstender som ble båret opp, brukte brannfolkene den som vannkanon mens andre hentet slange for å fullføre slokkingen. FOTO: BJØRN OTTO AARHEIM
CONTAINERBRANNEN ER SLUKKET FOTO: BJØRN OTTO AARHEIM
SKOGSBRANN: Brann i skogen ved krysset Øyjordsbotn og Øjordsveien FOTO: BJØRN OTTO AARHEIM
SKOGSBRANN: Brann i skogen ved krysset Øyjordsbotn og Øjordsveien FOTO: BJØRN OTTO AARHEIM